Gündem

Polisten yürüyüşe müdahale!

HDP Batman Milletvekilleri ve HDP Batman İl Örgütü Ankara’daki patlama nedeniyle yürüyüş yapmak istedi.

Polisten yürüyüşe müdahale!
11-10-2015 18:44

Yürüyüş izinsiz olduğu gerekçesiyle polis tarafından izin verilmeyerek müdahale edildi.
Müdahale esnasında HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerekli, 2. sıra adayı M. Ali Aslan, 4. Sıra adayı Av. Kadir Tunç, Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir ve bir grup partili TOMA’ların önüne geçerek kendini siper etti.

TAZYİKLİ SU VE BİBER GAZIYLA MÜDAHALE EDİLDİ!

Ankara’daki patlama nedeniyle HDP Batman İl Örgütü İl Başkanlığı binasında bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından Atatürk Parkı’na yürümek isteyen HDP’lilere polis izin vermedi. Yapılan görüşmeler de sonuç vermeyince HDP’liler yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüşün izinsiz olduğunu söyleyen Emniyet güçleri yaptığı uyarılardan sonra HDP’li vekillerinde olduğu gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Yapılan müdahalenin ardından grup dağılırken HDP’li vekil adayları Atatürk Parkı’na kadar yürüdü. Polisin gruba müdahalesi sonrası tepki gösteren bazı kişiler gözaltına alındı.

“HALK OLARAK DİRENECEĞİZ”

Atatürk Parkı’nda bir açıklama yapan HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, hukuksuzluğun katı bir şekilde uygulandığını belirterek, halk olarak direneceklerini söyledi. Ankara’daki patlamanın KCK’nın açıklamasına müdahale olduğunu söyleyen Becerekli, barıştan yana direneceklerini, halkların barışa ihtiyacı olduğunu ifade etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER