Gündem

İç savaşa sürükleniyoruz!

İnsan Hakları Derneği (İHD)ve Kayıp Yakınları, her hafta Cumartesi Günü Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirilen ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ eyleminin 337. haftası için yine alanlardaydı.

İç savaşa sürükleniyoruz!
26-07-2015 18:34

Ramazan ayı dolayısı ile ara verilen Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın eylemine 337. haftada devam edildi. 2013 yılı Mart ayında başlayan görüşmelerle ortaya çıkan ‘Barışın’ sağlanmasına dair fırsatların hoyratça harcandığını belirten İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır, toplum olarak bir iç savaşa sürüklendiklerini söyledi. Bağatır: “Son kırk beş gün içerisinde yanı başımızda Kobane dahil olmak üzere, Türkiye’de yaşanan katliamlarda 300’ün üzerinde insan yaşamını yitirirken yüzlercesi de yaralanmıştır. En son bir hafta öncesinde, Urfa'nın Suruç İlçesi'nde Rojava Devrimi'nin yıl dönümünde Kobane'nin yeniden inşası sürecine destek vermek ve dayanışmak isteyen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi gençlerin katledildiği vahşi bir saldırı meydana gelmiştir. Bu katliamda 30’u aşkın insanımız hayatını kaybetmiş ve 100’ü aşkın insanımız yaralanmıştır. Söz konusu saldırının tecavüzcü, barbar İŞİD çeteleri tarafından yapıldığı anlaşılmaktadır.” dedi.

“HALKLAR BİRBİRİNE KIRDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR”

 

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde her hafta İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Kayıp yakınları tarafından düzenlenen eylemin 337’ncisi yapıldı. ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ şiarı ile gerçekleştirilen eylemde konuşan İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır: “Suruç’taki insanlık dışı sadırı ile hedef alınan açıktır ki; Rojava Devrimi, Kürt Halkı ve dostlarının Kobane'de büyük bir direnişle elde ettiği zafer ve başlayan yeniden inşa süreci olmakla birlikte; elde edilen kazanımların Türkiye ve tüm dünya halklarınca kabul görmesi, destek ve dayanışma gösterilmesidir. Barbar IŞİD çeteleri, Kürt Halkı'nın kazanımlarına ve verilen eşitlik, özgürlük mücadelesinin yarattığı enternasyonalist ruha, planlı ve organize saldırılarını sürdürmektedir. Bu saldırılar daha önce Halkların Demokratik Partisi'nin Adana ve Mersin İl Başkanlıkları ile Diyarbakır Seçim Mitingi'nde, Kobani'de ve şimdi de Suruç'ta vücut bulmuştur. Söz konusu patlamalar sırasında ülkeyi yöneten AKP Hükümeti, Adana, Mersin ve Diyarbakır'da IŞİD saldırılarına karşı önlem almadığı gibi vatandaşlarının ölmesini kınamakla yetinmiştir. Gerçekleşen bunca planlı saldırı karşısında vatandaşın can güvenliğini sağlamakla yükümlü siyasal iktidar tarafından, benzer saldırıların olabileceği ön görülmesine rağmen gerekli tedbirler alınmamıştır. Bu nedenle söz konusu saldırının ve yaşanan can kayıplarının sorumlusu hükümettir. Kürt halkına karşı gerçekleştirilen bu vahşi katliamları yapanları, destekleyenleri ve sessiz kalanları şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. Tüm bunlara yetmiyormuş gibi çok sayıda Savaş Uçağı tarafından Güney Kürdistan’daki Gerilla alanları saatlerce bombalandı. Bu hamle 2013 yılı itibariyle karşılıklı varılan fiili ateşkesin sone ermesi ve siyasal iktidarın devletin Kürt Halkına karşı alenen savaş ilanı demektir. Bu ‘savaş’ Türkiye’deki halkların güvenliği ve menfaati için değil bilakis kendileri için felaket olacağından şüphemiz yok. Bu savaş, hukuku tanımayan bir kişinin gurubun çıkarı ve iktidar hırsı uğruna halkları birbirine kırdırılmaya çalışmaktan ve felakete sürüklemekten başka bir şey değildir. Halkları savaşa sürükleyen iktidarın barıştan ve insani değerlerden uzak bu politikasına karşı duralım, teşhir edelim. Onurlu bir Barış sağlayana dek İnsan Hakları Aktivistleri olarak mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER