Gündem

Davutoğlu: Kahrolsun ırkçılık

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin seçim çalışmaları çerçevesinde, Batman’da düzenlediği mitinge katıldı. Valilik Kavşağı’nda vatandaşlara hitap eden Davutoğlu, yolda gelirken Batmanlı çocukları ve gençleri gördüğünü belirterek, hepsinin nur parçası olduğunu ifade etti.

Davutoğlu: Kahrolsun ırkçılık
27-05-2015 18:51

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin seçim çalışmaları çerçevesinde, Batman’da düzenlediği mitinge katıldı. Valilik Kavşağı’nda vatandaşlara hitap eden Davutoğlu, yolda gelirken Batmanlı çocukları ve gençleri gördüğünü belirterek, hepsinin nur parçası olduğunu ifade etti. “Bu çocuklar büyürken neden anneler, babalar kaygılı olsunlar? Neden gözyaşı döksünler?” diye soran Davutoğlu, halkın 12 Eylül’de Diyarbakır’da, Mamak’ta ve Metris’te işkencelere muhatap kılındığını, 28 Şubat’ta gencecik kızların hayallerini üniversite kapılarında bıraktığını kaydetti. Kendileri iktidara gelmeden önce, dilleri ve kültürleri yasaklayan bir Türkiye’nin olduğunu vurgulayan Davutoğlu: “Darbeciler, cuntacılar 12 Eylül’de bu milletin evlatlarına dışkı yedirmeye kadar varan işkence yaptılar. Daha sonra gladyo ve kontrgerilla dahil bütün uluslararası çevreler bu milletin çocuklarını birbirine düşman etmek için uğraştı. Türkiye ekonomik krize girmişken, birçok temel hak ortadan kaldırılmışken AK Parti kadroları iktidara geldi. Sizler şahitsiniz. Görmek istemeyenler var.” dedi.

“BİRİLERİ SÜRECE SON VERMEK İSTİYOR”

AK Parti iktidara geldiğinde, Hakkari’de, Şırnak’ta, Cudi’de, Gabar’da, Diyarbakır’da ve Batman’da olağanüstü halin olduğunu anımsatan Davutoğlu: “Bunu, devlet güvenlik mahkemelerini kim kaldırdı? Her türlü işkenceye kim son verdi? Hapishaneye giden anneler, çocukları ile Kürtçe konuşmuyordu. Bütün bu yasaklara kim son verdi. TRT Şeş ile TRT Kürdi ile bu topraklardaki güzel Türkçemiz de, Kürtçemiz de bizimdir diye kim haykırdı. Siyasi propaganda yasaklarını kim kaldırdı. Kürtçe ile Türkçe ile her türlü müziğe yayına kim serbestlik getirdi. Çözüm süreci ile bu milletin doğusunu ve batısını, bütün gençlerini kardeş kıldık. Birileri bütün bu sürece son vermek istiyor.” diye konuştu.

“78 MİLYONU BAĞRIMIZA BASAR ÖYLE ‘BİZ’ DERİZ”

Şırnak’ta “Mele Ahmet” diye karşılandığını ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bundan rahatsız olduğunu anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti: “Biz her bir vatandaşımızla biriz, aynıyız, hep beraber Türkiye’yiz. Diğer partilere bakın onlar bütün Türkiye’ye hitap etmiyorlar. Biz dediklerinde birisi sadece Türkleri, birisi Kürtleri, birisi Sünnileri, Alevileri kast ediyor. Ama biz, biz dediğimizde 78 milyon bağrımıza basar öyle biz deriz.”

“HDP İSRAİL’E YARANMAYA ÇALIŞIYOR”

Bütün darbelere karşı olduğunu söyleyen HDP’nin şu anda İsrail’e yaranmak için Kudüs’ün Yahudilerin mekanı olduğunu söylediğini vurgulayan Davutoğlu: “İsrail yanlısı medyaya bakın HDP barajı geçsin de AK Parti’nin önü kesilsin diye yayın yapıyor. Şu anda uluslararası emperyalist çevreler HDP kazansın diye kampanya yürütüyor. Fransa Komünist Partisi de HDP’ye destek ilan etti. Birçok kesimde artık öyle bir koalisyon oluşturmaya çalışıyorlar ki tek gayretleri AK Parti’yi durdurmak.” dedi.

“MİLLETLE SAVAŞANLAR HDP’YE OY İSTİYOR”

Milletle savaşan herkes şimdi HDP’ye oy istiyor diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu: “Kahrolsun ırkçılık, kahrolsun ırkçılık. İster Türk, ister Kürt, ister Arap ırkçılığı olsun. Her türlü ırkçılık ayaklarımızın altındadır. Ne Arap’ın Acem’e ne Acem’in Arap’a üstünlüğü vardır. Sandıklara milli iradeye baskı yapmaya çalışıyorlar.” diye konuştu.

“KARDEŞLİĞİ BOZMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİLER”

CHP, MHP, Kandil, HDP, paralel, Ermeni lobisi ve uluslararası güçlerin AK Parti’ye darbe vurmaya çalıştığını belirten Davutoğlu: “AK Parti bu ülkeye barış getirdi, özgürlük getirdi. Kürtçeyi, Kürtlerin bütün güzel dilini, lehçelerini serbest bıraktı. Ama dışarıdakiler bu kardeşliği bozmak istiyorlar. Seçim sonuçları ne olursa olsun inşallah 8 Haziran’da da millet bize bu emaneti verdiğinde gündemimizin ilk meselesi çözüm süreci olacak. Hiçbir şekilde süreçten taviz vermeyeceğiz.” dedi.

“ONLARIN TEK MESELESİ AK PARTİ’Yİ ZAYIFLATMAK”

Bir grup aydın ve sanatçının bildiri yayınladığına ve bildiri de HDP’ye yapılan saldırıların kaygı verici olduğunun belirtildiğine dikkat çeken Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama aydın olmak, aynı metinde AK Parti’ye yapılan saldırıları da kınaması gerekmez mi? Niye bu aydınlar sadece HDP’ye yapılan saldırıları kınar? Neden AK Parti’ye dönük saldırıları kınamaz. Bütün hedeflerdi eski Türkiye’yi geri getirmek. Kürt meselesinin en istismarcıları MHP, CHP ve HDP’dir. Biri şehit annelerinin gözyaşını, diğeri dağa çıkan gençleri ya da oraya kaçırılan çocukları istismar ediyor. Biz bütün bu istismarlara son vermeye geliyoruz.” | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER