Gündem

“Sahipsiz kenti sahipleneceğim”

Bağımsız Milletvekili Adayı Ferit Tunç, gazetemize nezaket ziyareti gerçekleştirerek, milletvekili olması durumunda yapacakları ve aday olma süreci hakkında bilgi verdi.

“Sahipsiz kenti sahipleneceğim”
25-05-2015 18:23

Partiler tarafından Batman’da gösterilen milletvekili adaylarına tepki olarak milletvekili adaylığı başvurusu yaptığını belirten Bağımsız Aday Ferit Tunç, Batman’ın sahipsiz bırakıldığını ve bunun için kaygılandığını söyledi. Lisans eğitimine başladığı günden bu yana yaklaşık 10 yıldır Batman için hem sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer aldığını hem de sahipsiz kent Batman için çaba sarf ettiğini ifade eden Tunç: “Bazıları diyor ki vekil olsan tek başına ne yapacaksın? Öncelikle ben tek başıma değilim, çünkü beni seçmiş olan seçmenlerim ile birlikteyim. Vekil olmam durumda örneğin Batman’ın en büyük sorunlarında biri olan İluh Deresi sorununun çözümü için gerekirse günlerce, aylarca oturma eylemi ise oturma eylemi, yürüyüşse yürüyüş bütün demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanarak bu soruna bir çözüm bulmaya çalışacağım. Türkiye Petrolleri Batman ile vücut buldu. Ancak Türkiye Petrollerinin 60. Yıl kutlamaları Batman’da değil de neden başka şehirde kutlandı. Gerçekten Batman sahipsiz olmasaydı Türkiye Petrollerinin kuruluş yıl dönümü burada kutlanırdı. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanların tamamı Batman’a gelirdi ve kutlamalar burada yapılırdı. Kutlamalar Ankara’da yapıldı ve Ankara’da Batman’ın ismi bile geçmedi. Bu da sahipsizlikten kaynaklanıyor.” dedi. 

‘KOALİSYON HÜKÜMETİ ÜLKEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ”

Partilerin seçim beyannameleri ve yerelde Batman için her hangi bir vaatlerinin olmaması tepki gösteren Bağımsız Aday Ferit Tunç: “Seçim süreci boyunca hangi partiden Batman ile ilgili bir argüman duydunuz? Ya Çözüm Süreci, ya bunu yaptık ya da Türkiye namına bu kazanımları sağladık diyorlar. Ben memleketimdeki insanlara hizmet istiyorum. İşte bunun için gelin oy verin diyorum. Biz kentimizi sahiplenmesek, başkasından sahiplenmesini bekleyemeyiz. Ben o sahipsizliğin sesi olmak istiyorum. Kazanamazsak da en azından ciddi bir tepki ortaya koyalım. Baraj sadece HDP için var olan bir baraj değil. 1980 darbesinden bu yana var olan bir baraj var. Dolayısı ile parti olarak bir seçime gidiliyorsa ve baraj aşılamıyorsa bunu kabul etmek gerekir. AK Parti’nin koalisyona mahkum kalması kimseye fayda getirmez. Gönlümden geçen HDP’nin barajı geçmesi, AK Parti’nin de iktidar olmasıdır. Çünkü koalisyon hükümetleri şu aşamada bu ülkeye bir şey kazandırmaz ki geçmişte de kazandırmadı. Bunun çözüm sürecine bir katkısı da olmaz.” dedi.  Oy pusulasında en sonda yer aldığını belirten Bağımsız Aday Tunç, okuma yazma bilmeyen seçmenlere pusulanın en sonundaki isme ‘Evet’ mührünü basarak Batman’ın sahipsizliğine son vermek için siz de bana destek olun ifadelerini kullandı. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER