Gündem

Suriyeliler Göç İdaresine, Batmanlılar SYDV'ye

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Suriyeli ailelere yönelik verilen 300 TL’lik nakdi yardımı almak isteyenler ve Batmanlı yardıma muhtaç vatandaşların yardım başvurusu izdihama neden oldu.

Suriyeliler Göç İdaresine, Batmanlılar SYDV'ye
17-09-2015 18:47

Kurban Bayramı öncesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Batman Müdürlüğü’nde kaydı bulunan yaklaşık 1500 Suriyeli aileye nakdi para yardımı ödemesi başladı. Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Batman’da da ikamet eden binlerce Suriyeli aileye Kurban Bayramı öncesi ihtiyaçlarını karşılamaları için 300 TL nakdi para yardımı ödemesini almak isteyen Suriyeli aileler izdiham yaşanmasına neden oldu. Daha önceden başvurusunu yapan ve para ödemesi yapıldığı haberini alan Suriyeli aileler de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Tekstil Kent’teki Göç İdaresi içerisindeki bürosuna akın etti. Suriyeli ailelere yapılan yardımlar hakkında bilgi veren SYDV Müdürü Beşir Arslan: “Kurban bayramı öncesi Suriyeli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılaması için Vakfımız tarafından aile başına 300 TL’lik yardımları dağıtmaya başladık. Şuanda isimlerine para yardımı çıkan 1500 ailemiz bulunuyor. Bayram öncesi bu ailelere 300’er TL yardımları dağıtılacak.” dedi. Yardım parasını alan Suriyeli ailelerden Fatma Ahmed isimli kadın aldığı yardım parası ile Kurban Bayramı öncesi bu yardımın çok iyi geldiğini ve evinin ihtiyaçlarını gidereceğini söyledi. 

YARDIM BAŞVURUSU İZDİHAMA NEDEN OLDU

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Suriyeli aileler dışında bir de Batmanlı yardıma muhtaç ailelere yapılacak olan yardımlar için vakıf önüne akın eden yüzlerce kadın SYDV önünde ve içerisinde izdiham yaşanmasına neden oldu. Ödenecek olan yardımlardan faydalanmak isteyenlerin meydana getirdiği izdiham sırasında zaman zaman gergin anlar da yaşanırken, SYDV Müdürü Beşir Arslan: “Şuanda yardım dağıtmıyoruz. Yardım dağıtılması için başvuruları kabul ediyoruz. Toplamda kurumumuza 5 bin 600 başvuru yapıldı. Batman Valiliği’nde yapacağımız toplantı sonrasında durumu uygun olanlara yardım yapılacak.” diye konuştu. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER