Gündem

Amerika denince…

Bugünden itibaren hafta da bir gün çıktığım Amerika kıtası seyahatimden sizlere bazı kesitler sunmaya çalışacağım.

Amerika denince…
08-06-2015 01:24

Hiç tahmin ettiğiniz gibi bir gezi izlenimi bulamayacaksınız. Övgü dolu, şaşaalı bir Amerika görmeyeceksiniz benim izlenimlerimde.

Acı ve gözyaşlarının içten içe yaktığı ve gün gittikçe haksızlığın hakim olduğu bu kıta da suni güzellikle ve göstermelik hukuk devleti değil, insanların yaşadıkları dramatik durum ve eskimiş, paslanmış, çökmeye mahkum bir teknoloji ile sürdürülen, süper güç çelişkisi.

Bu yazılarımla ben tablonun görünen yüzünü değil görünmeyen perde arkası hayat tarzlarını sizlerle paylaşacağım.

New York caddelerinin ihtişamlı Leon lambalarının ışıltısından çok bu ekonominin kimleri ezerek bu hale geldiğini sizlere anlatacağım.

Filmlerde ki geniş yollar, lüks arabalar, çok katlı binalar ve renkli hayatların altındaki gizli gücü sizlerle paylaşacağım.

Herkesin gidip görmeye can attığı görenlerin ise hayran kaldığı bu ülkede aslında ben yalnız sömürü, kan ve gözyaşını, emeğin inlemesini, insanların mutsuzluğunu gördüm.

25 Mayıs 2015 tarihinde gittiğim ve 02 Haziran 2015 günü döndüğüm, Newyork, Washington, Philadelphia ile Massachusetts eyaletlerinde geçen on günlük seyahatimi sizlerle paylaşacağım.

Merakla ve zevkle okuyacağınıza inandığım bu seyahat izlenimlerimi, sizlerle paylaşmaktan ben de çok mutluluk duyacağım.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER