Gündem

SKALA ÇALIŞMASI TEMMUZ’DA

Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, binlerce Türkiye Petrolleri çalışanının merakla beklediği skala çalışması ve giyim yardımı hakkında gazetemize bilgi verdi.

SKALA ÇALIŞMASI TEMMUZ’DA
17-05-2015 18:12

Türkiye Petrolleri’nde (TP) çalışan binlerce emekçinin merakla beklediği skala çalışmasının 7. ayda yapılacağı belirtilirken giyim yardımının da içinde olduğumuz mayıs ayında yapılmasının planlandığı ifade edildi. Temmuz ayında toplu iş sözleşmesinden sonra yapılacağı belirtilen skala çalışması hakkında bilgi veren Petrol İş Sendikası Başkanı M. Mesut Tekik, petrol emekçilerinin aldığı ücretlerde iyileştirme taleplerinin olduğunu ve bu konu hakkında TP Genel Müdürü Besim Şişman ile görüştüklerini söyledi. Batman, Diyarbakır, Adıyaman ve Mardin illerinde TP bünyesinde çalışan işçilerin skala çalışmasının toplu iş sözleşmesinden sonra yapılacağını söyleyen Tekik: “2015 yılı içerisinde petrol emekçilerimiz için skala çalışmamız olacak. Temmuz ayında önce toplu iş sözleşmesi yapılacak, daha sonra ise skala çalışması yapılması için girişimlerimiz başlayacak.” dedi. 

TP ÇALIŞANLARINA GİYİM YARDIMI

Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı M. Mesut Tekik, Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan 1800 kişiye giyim yardımının bu ay verilmesinin planlandığını söyledi. TP emekçilerine 1880 TL’lik giyim yardımı çeklerinin bu ay verileceğini belirten Tekik: “TP Genel Müdürü Besim Şişman, giyim yardımının mayıs ayı içinde verileceğini bizlere söyledi. Batman’da 1800 kişiye 1880 TL’lik giyim yardımında bulunulacak. Giyim yardımı çeklerinin saygın markalarda geçerli olması planlanıyor.” dedi. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER