Gündem

‘KAÇAK MOBİL TRAFO’ ELE GEÇİRİLDİ

Beşiri’ye bağlı Kösetarla Köyü Kumtepe Mezrası’nda, traktör römorkuna yüklenmiş vaziyette yüksek gerilim hattına bağlanarak, su kuyusu sondajında kullanılan 50 Kwa gücünde bir mobil trafo ele geçirildi.

‘KAÇAK MOBİL TRAFO’ ELE GEÇİRİLDİ
30-04-2015 18:47

Beşiri’ye bağlı Kösetarla Köyü Kumtepe Mezrası’nda, traktör römorkuna yüklenmiş vaziyette yüksek gerilim hattına bağlanarak, su kuyusu sondajında kullanılan 50 Kwa gücünde bir mobil trafo ele geçirildi. Savcılık kararıyla trafoya el konulurken, yüksek gerilim hattına kaçak trafo bağlayan şahıslar hakkında kanuni süreç başlatıldı. Dicle EDAŞ Batman İl Müdürlüğü’ne bağlı saha elemanlarının çalışması neticesinde Beşiri İlçesi Kumtepe Mezrası mevkiinde yüksek gerilim hattına bağlı su sondajı kuyusuna enerji sağlayan kaçak trafo tespit edildi. Yapılan tespit sonrası kaçak trafonun bulunduğu yere jandarma ile birlikte gidildi. Dicle EDAŞ kurum avukatı tarafından savcılıktan ‘Kaçak trafoya el koyma’ kararı ile trafonun bağlantıları ekipler tarafından kesildi ve trafo yedi emin olarak DEDAŞ ambar deposuna alındı. 

DURSUN’DAN ‘HAYATİ TEHLİKE’ UYARISI

Kaçak trafonun yüksek gerilim hattına bağlanmasının büyük tehlike arz ettiğini belirten Dicle EDAŞ İl Müdürü Murat Dursun: “Mesele sadece kaçak trafo ile enerji kullanımı değil. Orada çalışan vatandaşlarımız yüksek gerilim hattına bağlı kaçak trafo ile enerji sağlanan bir alanda çalışıyordu. Allah korusun ölümcül vakalar vuku bulabilirdi. Bu tür kaçak elektrik bağlantılarında yaşanan can kayıpları var. Burada can kaybı ve yaralama olmaması sevindiricidir” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER