Gündem

“Sözünü geri alıp özür dilemeli!”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekilleri Adliye Sarayına gelerek mazbatalarını aldı.

“Sözünü geri alıp özür dilemeli!”
15-06-2015 18:44

7 Haziran Milletvekili seçimlerinde HDP’den milletvekili seçilen Ali Atalan, Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran Batman Adliye Sarayına gelerek İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Servet Çoban’dan milletvekilliği mazbatalarını aldı. 

Milletvekili mazbatasını alan HDP Batman birinci sıra Milletvekili Ali Atalan: “Bugün aldığımız mazbatalar sembolik bir kağıt parçasıdır. Umarız yeni bir süreç başlar ve bu süreçte düşündüğümüz ve uygulamaya çalışacağımız yeni demokratik bir devlet, yeni demokratik bir ülke için umarız önümüzdeki dönemde bütün halklar ve bütün toplumlar için hayırlara vesile olur. Bizler çalışmalarımızı artık resmi düzeyde başlatacağız ve herkese başarılar diliyoruz.” dedi.

“KENDİ HEZİMETİNİ BÖYLE AÇIKLAMASI AYIPTIR”

Halkların Demokratik Partisi Batman Milletvekillerinden önce mazbatasını alan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir’in ‘Halk silahların gölgesinde ve namluların ucunda vatandaşlar oylarını AK Partiye verdi” ifadelerini değerlendiren HDP Batman Milletvekili Ali Atalan: “Herkesin gözleri önünde cereyan eden ve gerçekleştirilen bir seçim oldu. Bu halka hakarettir. Sanki bu halk korkudan, tehditlerle, şantaj edilerek oy kullanmıştır gibi bir izlenim yaratıyor. Kendi hezimetini, yenilgisini böyle açıklaması, böyle halka hakaret edercesine deklare etmesi çok büyük bir ayıptır. Kesinlikle gerçekle alakası ilgisi olmayan bir açıklamadır. Umarım aklı başına gelir, sözünü geri alır ve özür diler.” şeklinde konuştu. 

Mazbatasını alan HDP ikinci sıra Milletvekili Saadet Becerikli ise: “Kararlılıkla yürüttüğümüz mücadelenin, zaferinin semeresidir. Burada halkımıza bu süreç içerisinde emek veren, yüreğini ortaya koyan, büyük bir özveri ile çalışan bütün halkımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. Mazbatasını alan HDP üçüncü sıra milletvekili Ayşe Acar Başaran da: “Seçim süreci boyunca söylediğimiz yeni yaşamın ilk adımlarından birini attıracak olan bir belge. Bu belge çok önemli olmayabilir ama büyük bir mücadele, büyük bir emek, büyük bir kararlılıkla verilen çabaların bir sonucudur. Bunun bütün Türkiye halklarına hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER