Gündem

HDP’den dayanışma yemeği

HDP Batman İl Örgütü kentteki esnaf ve iş insanları ile Rezidans Düğün Salonu’nda verilen dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

HDP’den dayanışma yemeği
10-05-2015 17:17

Dayanışma yemeğine HDP Eşgenel Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, HDP Batman milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız ile HDP Siirt Milletvekili Adayı Kadri Yıldırım, Batman Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, Belediye Meclis Üyeleri, HDP, DBP il ilçe yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Batman Belediyesi EşBaşkanı Sabri Özdemir, birlik ve beraberlik adına bir araya geldiklerini söyleyerek, yapılacak olan güçlü çalışmalar ile halkların önüne konulan barajları yıkacaklarını dile getirdi. Kürt halkının mücadelesinin geldiği merhalenin herkesçe çok iyi bilindiğini belirten Özdemir, “Bedellerimiz karşılığından elde ettiğimiz değerleri bundan sonra layıkıyla taşımak bizim elimizde. Başkan Apo’ya olan borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz ama en azından bu seçimleri en başarılı bir şekilde geçerek bunu hafifletebiliriz. Bizim barajı aşmamız demek düşüncesinin bile uykusunu kaçırdığı Erdoğan’a Kürtlere karşı yaptıklarından dolayı verilecek en büyük cevap olacak” dedi. 

“HDP, AKP’Yİ GERİLETECEK TEK GÜÇ”

Dayanışma geleneğini yıllardır yaşattıklarını belirten HDP Eşgenel Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, dayanışarak, kolektif mücadele ederek, kolektif bir ekonomi ile devlet bütçesinden payda alan partilerin dışında kendilerini geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Tuncel: “Onlar devlet bütçesinden payda, kaynak alıyorlar, ama bizim kadar zengin değiller. Çünkü bizim gönlümüz zengin arkamızda yoldaşlarımız var, halk var. HDP’nin AKP’nin iktidarını sarstığını ve bu yüzden her yönlü saldırılara maruz kalıyoruz. Dikkatinizi çekiyor mu sanki ana muhalefet biziz. Doğru düşünüyorlar. Çünkü HDP AKP’yi geriletecek tek güç” dedi. Yapılan konuşmaların ardından yenilen yemek ardından organizasyon son buldu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER