Gündem

Hüda Par’a ortak açıklama çağrısı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Örgütü yöneticileri ve eski DBP İl Başkanı’nın PKK’nin gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) tarafından tehdit edildiği iddia edildi.

Hüda Par’a ortak açıklama çağrısı
10-06-2015 17:49

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Örgütü yöneticileri ve eski DBP İl Başkanı’nın PKK’nin gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) tarafından tehdit edildiği iddia edildi. Emniyet Müdürlüğü tarafından yöneticilere gönderilen tebligat üzerine olaydan haberdar olan yöneticiler, basın açıklaması yaptı.

DBP Batman İl Binası’nda yapılan açıklamada, PKK’nin gençlik yapılanması olan YDG-H’nin bazı parti temsilcilerini tehdit ettiği söylemlerinin gerçeğini yansıtmadığı dile getirildi. Yapılan basın açıklamasında konuşan eski DBP İl Başkanı Serdar Atalay, yaşanan olayların bu yapıya mal edilmesinin yanlış olduğunu belirtti. Bu yapının kimseyi tehdit etmediğini söyleyen Atalay: "Her ne sebeple olursa olsun parti çalışanlarını YDG-H tarafından tehdit edilmesi hangi akıla ve mantığa sığar. YDG-H PKK’ ye bağlı bir örgüt koluysa o zaman buradan soruyoruz bize bu sorununda cevabını verin neden YDG-H tarafından bu şehirde siyasi faaliyetler yürüten HDP, DBP çalışanlara yönelik böyle bir saldırı gerçekleşsin. Ancak 70 gün önce Batman terörle mücadele şube müdürlüğüne davet edilerek şahsıma karşı YDG-H tarafından yapılacak bir eylemin gerçekleştirmesi üzere bana bir yazı tebliğ edilmiştir. 70 gündür bizi tehdit eden kişiler hakkında ne bilgi edindiniz ve halen onarlı gün yüzene çıkarmadınız yoksa asıl failler sizmisiniz. Asla ve asla YDG-H tarafından bana yapılacak bir eylemin gerçek olmayacağını, başımıza gelebilecek bir saldırı ölüm veya buna benzer bir saldırının AKP’nin beslediği çeteler tarafından olacağını tüm kamuoyuna deklare etmek istiyorum. Hüda Par’a da bir çağrımız var. Siz de dün Diyarbakır’da yaşanan olayların daha fazla büyümemesi adına Genel Başkanızın yaptığı açıklama doğrultusunda gerçekten sağduyu mesajları vermek istiyorsanız ortak bir açıklama yapalım. Bir kez daha halkımıza ve gençliğimize çağrımızdır ki bu provokatif eylemlere asla ve asla meyil vermesinler. Hüda Par’ın gençliğine sesleniyoruz Kürt halkını terörist ilan etmek üzere yapılan eylemlerdir. Kesinlikle bunlara alet olmamaları adına sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Halkımızın bir bütün olarak yanında olacağımızı sonucu her ne olursa olsun özgürlük kardeşlik ve barış demekten tek bir gün geri adım atmayacağımızı belirtmek istiyoruz." dedi.

“BU OYUNLARA GELMEYECEĞİZ”

DBP İl Yöneticisi Murat Okay ise, seçimden önce ve seçimden sonra bütün provokasyonların bir bütün olarak yaşandığını ileri sürerek: "Biz devletten herhangi bir güvenlik ve tedbir talep etmiyoruz. Biz ve ailelerimize telefonla mesajlar atılmaktadır. Tehdit ediliyoruz. Biz bunun YDG-H ve farklı bir siyasi örgütün olmadığını biliyoruz. Bunları yapmak isteyen derin devlet ve güçlerdir. Burada bu noktada halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu oyunlara gelmeyeceğimizi açıkça belirtmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER