Gündem

Gök: Engellilerin sorunlarının takipçisi olacağım

Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, Engelliler Haftası vesilesiyle yaptığı açıklamada engellilerin sorunlarının takipçisi olacağını söyledi.

Gök: Engellilerin sorunlarının takipçisi olacağım
11-05-2015 18:57

Dünya Sağlık Örgütü’nün 1966 yılında beri 10-16 Mayıs günlerini  “Engelliler Haftası” olarak belirlediğine işaret eden Gök: “Engelli olmak, insanlığın ortak sorunudur. Bu nedenle hem yurdumuzda hem de Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede, 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası olarak değerlendirilmektedir” hatırlatmasında bulundu. Doğuştan, bir hastalık nedeniyle veya bir kaza sonucu bedensel veya ruhsal bozukluğu olan insanlara engelli dendiğini belirten Gök: “Her insanın başına gelebilecek olan bu durum karşısında duyarlı olmalıyız, engelli insanlara acımak yerine, onları hayata bağlayacak davranışlarda bulunup yaşamlarını kolaylaştırarak mutlu olmalarını sağlamalıyız. Engellilerin çeşitli sorunları vardır. Engelli olmaya neden olan durumları ve engellilerin eğitimi bunlardan başında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde engellilerin nüfusun belli bir kesimini oluşturduğunu belirten Gök: “Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi gerekir” dedi. Engellilere sahip çıkmanın, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmanın ve yaşamlarını kolaylaştırmanın herkesin ortak görevi olduğunu ve parti programlarında engelliler için özel yer ayrıldığını hatırlatan Gök: “Çalışamayacak derecede engelli olan vatandaşların, bakımı ve geçimi devlet tarafından karşılanmalıdır. Çalışabilecek durumda olan engellilerin, durumlarına uygun işlerde istihdamı için gerekli her türlü tedbirin alınmasına öncelik verilmelidir” ifadelerine yer verdi. Gök son olarak, her zaman engellilerin yanında olduklarını belirterek, seçildiği takdirde Mecliste engellilerin sorunlarının takipçisi olacağını kaydetti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER