Gündem

Ücretli öğretmen alınacak

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dün yapılan merkezi atama ile bin 382 öğretmen ataması yapılırken, öğretmen ataması sonrasında da eksik kalan öğretmen açığı ek ders karşılığı ücretli öğretmen görevlendirmesi ile giderilecek.

Ücretli öğretmen alınacak
15-09-2015 19:27

Türkiye geneli dün merkezi atama usulü ile yaklaşık 37 bin öğretmen ataması gerçekleştirildi. Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de 37 bin kadro arasında bin 382 öğretmen kadrosu ayrıldı ve atama işlemi gerçekleştirildi. Atama yapılmasına rağmen büyük bir öğretmen açığının bulunduğu Batman’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yazılı bir açıklama yaparak: “İlimiz Merkez İlçeye bağlı okullarda kadrolu öğretmenlerle doldurulamayan veya sınıf ve branş öğretmenlerimizden askere giden, ücretsiz izne ayrılan ve raporlu olanların yerine öğretmen ihtiyacının olacağı düşüncesiyle Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9. Maddesine göre ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapılacaktır.” duyurusunda bulundu. 

ÖNCELİK EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNLARINA

Ek ders karşılığı ücretli öğretmen alımında önceliğin Eğitim Fakültesi Mezunları ile Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu olup formasyon belgesi bulunanlara verileceği belirtildi. Ayrıca Emekli Öğretmenlerden 65 yaşını doldurmayanlar, Fen-Edebiyat Fakültesi mezunları, 4 yıllık diğer fakülte mezunlarının da başvurusunun kabul edileceği öğrenildi. Eğitim Fakültesi Mezunları ve Fen Edebiyat Fakültesi bölümünden mezun olanların görevlendirmeleri bitmeyene kadar ve ihtiyaç duyulmayana kadar diğer fakülte mezunlarına ve Ön Lisans mezunlarının görevlendirilmesinin yapılmayacağını belirten Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ücretli öğretmen başvurularının bugün itibari ile başladığını ve 29 Eylül 2015 tarihine kadar süreceğini belirtti. Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan başvurular Merkez İlçe için geçerli olduğu belirtilirken, diğer ilçelere yapılan başvurularla ilgili onay v.s işlemleri ilgili ilçeler tarafından değerlendirileceği kaydedildi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER