Gündem

Hasankeyf’te uzay yolculuğu

Hasankeyf Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Planetarium uzay yolculuğu iki gün boyunca Hasankeyf merkez Atatürk ilkokulu ve Saklı Köy ilkokulu’nda ziyaretçileri kabul etti.

Hasankeyf’te uzay yolculuğu
17-05-2015 17:13

Hasankeyf İlçe merkezi ve köylerinde okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencileri Planetarium uzay çadırına yoğun ilgi gösterdi. Funny Club Planetarium işletmecisi Mehmet Gönülaçar, Planetarium uzay küresinin henüz birçok büyükşehirde bile olmayan çok yeni bir eğlence ve eğitim hizmeti olduğunu söyledi. Gönülaçar: “Planetarium sistemini ilk defa bir köye kurulum yapmanın heyecanını yaşıyoruz, öncelikle bu etkinliğin düzenlenmesini sağlayan ve Planetarium’u Hasnakeyfli çocuklarla buluşturan Hasankeyf Kaymakamı Sayın Temel Ayca’ya çok teşekkür ederiz. Bizler bu sistem ile bilimi eğlenceli hale getirip öğrencilere gerçek bilgi aktarımını sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca öğretirken eğlendirdiğimiz çok özel bir eğitim hizmeti sunuyoruz.” dedi. 

Planetarium Uzay Küresi 360 derecelik görüntüleme teknolojisi ile yıldızlar, gezegenler, galaksiler, gökcisimlerini ve onların uzay boşluğundaki hareketlerini simule eden bir sistemdir. 6 metrekarelik çapı ve 4 metre yükseklikten oluşan küre taşınabilir özel bir çadır aracılığı ile uzayda sanal bir yolculuk yapma deneyimi sağlamaktadır. Bu sayede de çocuklara temel gökyüzü eğitimi verilmektedir, özel Planetarium filmleri sayesinde de çocuklara eğitici ve eğlenceli bir deneyim sunuyor. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER