Spor

Ampute Futbol Ligi başlıyor

2015-2016 sezonunda Batman’ı Türkiye Ampute Futbol 1. Ligi’nde temsil edecek olan Yaşam Boyu Engellileri Koruma Spor Kulübü Takımı Antalya Atılım Engelliler Spor Kulübü maç hazırlıklarını sürdürüyor.

Ampute Futbol Ligi başlıyor
30-09-2015 18:37

7 - 8 Kasım 2015 tarihinde oynanacak karşılaşmalarla başlayacak olan Türkiye Ampute Futbol 1. Lig maçlarında Yaşam Boyu Engellileri Koruma Spor Kulübü Takımı ilk hafta 19 Mayıs semt sahasında Antalya Atılım Engelliler Spor Kulübünü konuk edecek. Bir süreden bu yana yeni sezon hazırlıklarını sürdüren temsilcimiz hafta başından bu yana ligin ilk maçı için sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Lige galibiyetle başlamak istediklerini belirten Yaşam Boyu Engellileri Koruma Spor Kulübü Başkanı Vedat Çoban sahaya güçlü rakiplerini yenmek için çıkacaklarını söyledi. Ampute Futbol dalında hedefimiz Türkiye Süper Ligi diyen Yaşam Boyu Engellileri Koruma Spor Kulübü Başkanı Vedat Çoban; “İlimizi Türkiye Ampute Futbol 1. Ligi’nde temsil edecek olmaktan dolayı ben ve takım arkadaşlarım mutlu ve heyecanlıyız. İlimiz ilk kez bu ligde temsil edilecek, biz de Batman’ı en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız.  İlk maçımızı kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacak olmaktan dolayı da ayrıca heyecanlıyız. Biz bu maçı kazanıp galibiyeti Batmanlılara ve dostlarımıza armağan etmek istiyoruz. Rakibimiz güçlü ve tecrübeli ama biz de takım olarak amatör ruhla sahaya çıkıp en iyi mücadeleyi sergileyerek rakibimizi Batman’dan eli boş göndermek istiyoruz. Bir süreden bu yana sürdürdüğümüz teknik ve kondisyon çalışmalarımızı tamamlayıp ilk maçımız için hafta başından bu yana taktik ve teknik olarak hazırlanmaktayız.” dedi.
Hatırlanacağı gibi kuruluş çalışmalarını resmen tamamlayan Yaşam Boyu Engellileri Koruma Spor Kulübü Takımı Türkiye Ampute Futbol liglerinde mücadele etmek için Federasyona müracaat etmişti. Müracaatı kabul edilen temsilcimiz Ampute Futbol dalında ilimizi temsil hakkı kazanmıştı. Temsilcimiz 17 Eylül 2015 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen Ampute Futbol 2015-2016 Sezonu Fikstür çekimi ile 1. Lig 1. Grupta yer aldı. Yeni sezonda temsilcimiz  Yaşam Boyu Engellileri Koruma Spor Kulübü Takımı Samsun Engelligücü S.K, Bursa Ampute Gücü S.K. Gaziantep Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Ayyıldız Ampute Engelliler Spor Kulübü, Atılım Ortopedi Engelliler Spor Kulübü, Antalya Asat Gençlik Spor Kulübü ve Sakarya Ampute Engelliler Spor Kulübü ile şampiyonluk için mücadele edecek.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER