Gündem

Cizre tercihi yüzünden cezalandırılıyor!

Yaşanan olaylara dikkat çekmek için Şırnak’ın Cizre İlçesi’ne giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili heyeti içerisinde yer alan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Cizre’nin üç gündür Saray’ın ve AKP’nin özel olarak görevlendirdiği kolluk güçlerinin ablukası altında olduğunu söyledi.

Cizre tercihi yüzünden cezalandırılıyor!
07-09-2015 18:37

Yaşanan olaylara dikkat çekmek için Şırnak’ın Cizre İlçesi’ne giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili heyeti içerisinde yer alan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Cizre’nin üç gündür Saray’ın ve AKP’nin özel olarak görevlendirdiği kolluk güçlerinin ablukası altında olduğunu söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan HDP Milletvekilleri heyeti: “Bizler HDP’nin seçilmiş milletvekilleri olarak, Saray’ın ve AKP’nin özel kalem müdürü gibi çalışan Şırnak Valisi’nin açıklamalarının hiç birinin doğruyu yansıtmadığını ve hakikatin taammüden katledildiğini kamuoyuna ilan ediyoruz. Sayın Vali’ye sormamız gerekiyor: Halkın seçilmiş temsilcilerine barikat kurarak Cizre’ye girişlerinin engellenmesinden neden korkuyorsunuz? Görmemizi istemediğiniz hangi hakikatin üstünü örtmeye çalışıyorsunuz? 7 milletvekili arkadaşımız ancak 5 Eylül Cumartesi günü saat 17.30’da, 24 saatlik engellemeden sonra Cizre 'ye girebildi. Bekletildikleri barikatlarda darp edildiler, hakarete uğradılar. Daha önceden Cizre’ye girebilen milletvekilleri de aynı akıbete maruz kaldılar. Milletvekili arkadaşlarımız Cizre girişinden Cizre Devlet Hastanesi’ne yürüyerek ulaşabildiler. Hastanede karşılaştığımız manzara kendi başlattığınız savaşın hukukunu bile hiçe sayan bir manzaraydı. Cizre Devlet Hastanesi’nde sadece bir doktor çalışabilmektedir. Diğer sağlık çalışanlarının bir kısmı can güvenliği nedeni ile ilçeyi terk etmiş durumdayken bir kısmı da çatışmalar nedeni ile hastaneye gelemiyorken nasıl oluyor da sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasından gururla bahsedebiliyorsunuz? Özel harekat polislerinin içerisinde cirit atmakta olduğu Cizre Devlet Hastanesi, Sayın Vali tarafından bir savaş üssüne dönüştürülmüş durumdadır. İki yurttaşımız kalp krizi sonucu, bir bebek hastaneye götürülemediği için, 10 yaşındaki bir kız çocuğu ile iki genç de silahlı yaralanma sonucu olmak üzere toplam 6 yurttaşımız yaşamını yitirmiş durumdadır. Polisin saldırıları sonucu halk cenazelerini ne hastaneye ne de mezarlığa götürememektedir. Cenazeler mahalle camisinde bekletilmektedir. Çünkü Cizre’de halk evlerinden dışarıya çıkamamakta, dışarıdan evlerine gidememektedir. 

EKMEK VE SU YOK!

Fırınlar kapalı, evlerde ekmek tükenmiş durumda. Özellikle Nur, Cudi ve Sur Mahalleleri’nde elektrik ve su yok. Süt, bebek maması, kuru gıda bitme noktasına gelmiş durumda. Burada saymakla bitiremeyeceğimiz hak ihlalleri 90’lı yılları fersah fersah aşmış durumdadır. Buradan basına ve duyarlı bütün kamuoyuna bir çağrıda bulunmak istiyoruz: Cizre yanıyor, Cizre kanıyor! Cizre tercihi yüzünden cezalandırılıyor! Bütün kamuoyunu başta Cizre olmak üzere coğrafyamızda yaşanan hak ihlallerine karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Demokratik toplum örgütlerini ve sivil toplumu demokratik tepkilerini dillendirmeye ve Cizre halkına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Sorunlarımızı barış içinde ve diyalog kurarak çözebiliriz. İhtiyacımız olan tek şey barıştır!” denildi. Halkların Demokratik Partisi Milletvekilleri; Aycan İrmez, Ayşe Acar Başaran, Enise Güneyli, Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Gülser Yıldırım, Leyla Birlik, Leyla Güven, Mahmut Toğrul, Mehmet Ali Aslan, Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp, Ziya Çalışkan.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER