Gündem

“Kimseyi darp etmedim”

Geçen hafta sendikaların ortak basın açıklaması yapmasının ardından bayan öğretmeni dövdüğü iddia edilen Murad Olgun konuştu ve, ‘öğretmen benim çocuğumu dövdü’ dedi.

“Kimseyi darp etmedim”
13-10-2015 19:21

Yeni Mahalle İlköğretim Okulu’nda Sınıf Öğretmeni Ş.A.’nın öğrenci velisi tarafından darp edildiği iddiasıyla sendikalar ortak basın açıklaması yapmıştı. Yaşanan bu olayın ardından öğretmeni darp ettiği iddia edilen öğrenci velisi Murad Olgun: “Ben kimseyi darp etmedim. Asıl o bayan öğretmen benim çocuğumu darp etti. Elimde çocuğumun darp edildiğine dair rapor mevcut. Olay günü çocuğumu sabah okula getirmek istedim ama çocuğum Emirhan okula gitmek istemedi. Niye gitmek istemediğini ısrar ettim. Çocuğum bana ‘söylersem öğretmenim beni tekrar dövecek, Öğretmenim beni dövdü canımı çok acıttı’ dedi. Çocuğumu zorla okula getirdim. Çocuğum Emirhan korkudan okula girmek istemiyordu. Kendim onu sınıfa getirmek istedim, öğretmenini gören çocuğum korkudan yerinde durdu. Bir veli olarak öğretmenle konuşmak istedim. Neden çocuğumu korkutuyorsunuz, çocuğum okula gelmek istemiyor, şiddet uyguluyorsunuz dedim. Ş.A. isimli öğretmen bana sadece incitmeden hafif tokat attığını söyledi. Aramızda sözlü tartışma başladı. Şükran öğretmen bağırarak yan sınıftan öğretmen arkadaşlarını çağırdıktan sonra zaten olay orda kapandı.” dedi. 

“ÖĞRENCİYE ŞİDDET GÖRÜLMÜYOR”

Yeni Mahalle İlkokulu’nda öğretmeni darp ettiği iddia edilen Murat Olgun, bahse konu olayda öğretmeni darp etmediğini ve bunun okul koridorlarındaki kamera kayıtlarının incelenmesi durumunda ortaya çıkacağını söyledi. 2. sınıfa giden oğlunun sınıf öğretmeni tarafından darp edildiğini iddia eden Murad Olgun: "Benim öğretmene dediğim şey, oğlum şiddeti bilmez çocuğuma vurmanızı istemiyorum. Biz çocuğumuzu okula okumak için gönderiyoruz. Şiddete maruz kalması için göndermiyoruz. Ş.A. öğretmen ona fiziksel şiddet uygulamam için elinden geleni yaptı ama kendisine herhangi bir şiddet uygulamadım. Benim ona vurmam, tehditte bulunmam söz konusu değildir. Benim şahsım üzerine atılan bu çirkin bir iftiradır. Okulda kameralar mevcuttur görüntüleri izlesinler ben öğretmeni darp ettiğime dair görüntüleri çıkarsınlar zaten kamera görüntülerinde her şey açıkça ortadadır. Öğretmene yapılan bir şiddete kamuoyu ve STK’lar ayağı kalkıyor, neden öğretmenin öğrenciyi fiziksel şiddeti görmemezlikten geliniyor. Öğretmenin yakınları benim büyük oğlumu okulun bahçesinde darp ettiler. Küçük kardeşini okuldan almaya giden büyük oğlum Ş.A. öğretmenin yakınları tarafından darp edildi. Oğlum Emirhan 1 haftadır okula gidemiyor, eğitiminden eksik kalıyor. Oğlumun kaydını başka okula getirmek istedim, sistemin olmadığını söylediler. Yetkiler tek pencereden olaya bakmasınlar. Konuyla ilgili incelemede bulunulmasını istiyorum. Veli olarak gerçek eğitimci öğretmenlere sonsuz saygılarımı iletiyorum.” dedi. 

“ÖĞRETMENİMDEN KORKUYORUM”

2. sınıf öğrencisi Emirhan Olgun: “Sınıfta arkadaşım ile şakalaşırken Öğretmenim Ş.A. benim bacağımı sıkarak kafamı duvara vurdu. Halil arkadaşımı da dövdü. Ş. öğretmenin olduğu sınıfta ders görmek istemiyorum. Eski öğretmenim asla beni dövmezdi. Ş. öğretmenden korkuyorum” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER