Gündem

Akel, çalışma sahalarını denetledi

Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, belediye icra birimleri tarafından kentin değişik bölgelerinde sürdürülen asfalt, yol yapım ve yeni park alanı oluşturma çalışma alanlarını denetledi.

Akel, çalışma sahalarını denetledi
30-08-2015 18:28

Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, Belediye Eşbaşkan Yardımcıları M. Ali Nasıroğlu ve İdris Ekmen, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte çalışma sahalarını denetledi. Belediye Fen İşleri ve Park Bahçe Müdürlüğü’nün Pazaryeri, Hilal, Bayındır, Kültür ve Bağlar Mahalleleri’nde gerçekleştirdiği asfalt serim, yol açma ve yeni park yapım çalışmalarını denetleyen Eş Başkan Akel, bu çalışma sezonu sürecinde önemli çalışmalara imza attıklarını dile getirerek, kentin tamamına yayarak yaptıkları hizmetlerin halkın ortaklığı ve katılımıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.  

‘BATMAN İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Sezonun başladığı günden bu yana yaklaşık 250 bin metrekare kilit taşı, yol ve kaldırım çalışması yaptıklarını ifade eden Eş Başkan Akel: “Yine 160 bin ton asfalt döktük. Bu sezon için planladığımız ama eksik kalan, tamamlanması gereken çalışmaları tamamladık. O açıdan önemli bir hizmet sürecini geçirdiğimizi düşünüyoruz. Özellikle yol ve kaldırım çalışmalarında üç yıldır devam eden doğal gaz tahribatları sonrasında bizim için önemli bir çalışma sezonu oldu. Genel olarak tüm eksiklikleri giderdik. Bu anlamda çalışmalarımız devam edecek. Özellikle yaz sezonu çalışmalarında bizimle büyük emek harcayan öncelikle emekçi arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Önemli fedakarlıklarda bulundular. Halkımız için üretiyoruz. Batman’ın daha yaşanılabilir bir kent olması için Batman Belediyesi olarak çalışıyoruz. Çalışmalarımızı devam ettireceğiz, gecemizi gündüzümüze katıp Batman halkımız için olması gereken hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz.” dedi.

‘BU ÇALIŞMA SEZONUNDA 10 PARK YAPTIK’

Eş Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Hilal Mahallesi’nde 6 dönümlük bir alanda yapımına başlanan yeni park alanında da incelemelerde bulunan Eş Başkan Akel: “Son üç dört ayda yarattığımız park alanlarını da dolaştık. Bu 3-4 ayda yaklaşık 10 tane küçük de olsa her mahallede yeşil alan yaratma çabası içinde olduk. Parklar bizim için önemli. İnsanların dinleneceği, çocukların oynayabileceği, kadınların bir araya geleceği alanlar, mekanlar anlamında önemli. Özellikle bazı mahallelerde daha önce çok küçük olmasından dolayı neredeyse çöp alanına dönüşen alanları değerlendirdik. Çok küçük de olsa küçük parklara çevirdik. Bizim için önemli bir çalışma, çünkü yerel yönetimler olarak bizler ekolojik kentler yaratma iddiasındayız. Boş bulduğumuz yerde, harabe olan yerde çok küçük yerlerde bile ağaç dikmeyi, çim ekmeyi ve çocuk alanları oluşturmayı hedefliyoruz. Daha büyük 6-7 dönümlük park alanları da oluşturduk belli mahallelerde. Ama diğer mahallelerde de bu çalışmalarımız devam ediyor. Henüz proje aşamasında olan çalışmalarımız da var. Hem proje hem de yapım aşamasında parklarımızı oluştururken orada yaşayan halkımızla birlikte yapmaya çalıştık.” ifadelerinde bulundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER