Gündem

Bakur Belgeseline yoğun ilgi

Kültür Bakanlığı tarafından sansürüne maruz kalan Bakur Belgeseli’nin Batman'da yapılan gösterimine yoğun ilgi gösterildi.

Bakur Belgeseline yoğun ilgi
07-05-2015 19:23

İstanbul Film Festivali'nde Kültür Bakanlığı'nın "Tescil kayıt belgesi" olmadığı gerekçesiyle sansüre maruz kalan Bakur (Kuzey) Belgeseli, Batman'da da izleyici ile buluştu. Batman Belediyesi'nin desteğiyle Batman Belediyesi Yılmaz Güney Sinema Salonu'nda gösterimi yapılan Galada yoğun ilgi ve katılım nedeniyle izleyicilerin çoğu kapıda kaldı. Belgeselin yönetmenlerinden Ertuğrul Mavioğlu’nun da katıldığı filmin gösterimini, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız ile HDP PM Üyesi Osman Ergin, Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi yöneticileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri de izledi. 
İstanbul Film Festivali’nde Kültür Bakanlığı ‘Tescil Kayıt Belgesi’ olmadığı için sansüre uğrayan Bakur Belgeseli’nin galası Yılmaz Güney Sineması’nda gerçekleştirildi. Bakur Belgesi’ni izlemeye gelen birçok izleyici salonda yer bulamadığı için koridorla oturdu. PKK’lilerin yaşamını konu alan belgesel, kırsalda verilen mücadeleden izleyicilere kesitler sundu. Film gösterimin ardından konuşan Ertuğrul Mavioğlu, çektikleri filmin galasını Batman'da yapmaktan mutlu olduklarını belirterek, filme emeği geçen ve filmde yer alan herkese teşekkürlerini sundu. 

'BAKUR ÖNEMLİ BİR ESER'

Filmin çekim süresinin tamamlanmasının ardından YPJ saflarında yer alarak DAİŞ çetelerine karşı Kobanê'de yaşamını yitiren Batmanlı YPJ Komutanı Yuhanus Ekinci'nin (Gulan Çekdar) filmde ifade ettiği gibi insanlık için yaşamını feda ettiğini söyleyen  Mavioğlu, filmin galasına katılan Ekinci'nin kardeşleri ve ailesine gösterdiği ilgi dikkat çekti. Bakur filminin de bu mücadelenin bedellerinin birikimleri ve biriktirdikleriyle bir mücadele adı olarak tanımlanabileceğini ifade eden Batman Belediyesi Eş Başkanı Akel ise özgürlük ve sanatın birbiriyle örtüşen iki temel olduğunu belirterek: "Yine devlet ve toplumun çatışmasını derinleştiren en temel noktalardan biri özgür sanattır. Bakur'da özgür sanat anlamında önemli bir eser olmuştur" dedi. Konuşmaların ardından Yuhanus Ekinci'nin kardeşi sahneye çağırıldı ve Ertuğrul Mavioğlu ile uzun süre birbirlerine sarıldılar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER