Gündem

Atalan, Êzidî Köylerini ziyaret etti

HDP’nin Batman Milletvekili Adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız seçim çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Atalan, Êzidî Köylerini ziyaret etti
18-05-2015 17:50

HDP’nin Êzidî kökenli Milletvekili Adayı Ali Atalan seçim çalışmaları kapsamında Batman Beşiri ilçesinde bulunan Êzidî Köylerini ve çevre köyleri ziyaret etti. Atalan’a partililer ve Avrupa Êzidî Federasyonu Eş Başkanı Leyla Ferman eşlik etti. Atalan ve beraberindekilerin yaptığı ziyaretlerde Beşiri’ye bağlı Êzidî Köyleri olan Çinera, Fakira, Şemse, Şahisme, Hemduna, Bazivane ve Qorixê Köylerine geçilerek buradaki Êzidîler ile bir araya geldi. Kürt Özgürlük Hareketi’nin mücadele çizgisinin hakikat ve hakkaniyet yolu olduğunu söyleyen Atalan, Şengal’e yapılan DAİŞ saldırılarını değerlendirerek: “Bugün gençlerimiz Batman’dan Şengal’e giderek canlarını feda ediyor. ‘Şengal bizimdir, bizim hâkimiyetimizdedir’ diyen Peşmerge bir mermi bile sıkmadan Şengal’den kaçarak yüzlerce Şengal Köyünü DAİŞ’in eline bıraktı. Ama buralardan giden gençlerimiz Şengal için kahraman bir şekilde savaştı” dedi. 

AİLELER, İŞÇİLER VE EMEKÇİLER ZİYARET EDİLDİ

HDP Milletvekili Adayı Ayşe Acar Başaran da kent merkezinde aile ziyaretlerinde bulundu. Acar’a Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel ve partililer eşlik etti. Vekil Adayı Acar ve beraberindekiler, seçimler hakkında ailelere HDP’nin yeni yaşam modelini anlattı. Acar, seçimler için herkesin desteklerine ihtiyaçları olduğunu belirterek, çalışmalara aktif katılım ile ailelerden desteklerini istedi. HDP Milletvekili Hasan Yağız da Türkiye Petrolleri işçileri ile TP Site’de bir araya geldi. Yağız, HDP’nin işçi ve emekçiler üzerine beyannamesinde ne kadar yer verdiğini işaret ederek, HDP’nin işçi ve emekçilerin partisi olduğunu dile getirdi. İşçilerden destek isteyen Yağız'a, işçiler de HDP'nin başarısı için ellerinden geleni yapma sözü verdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER