Gündem

Basut Koleji öğrencileri Avrupa yolcusu

Batman’ın ilk özel okulu olan, Özel Basut Koleji bir ilke daha imza atarak, 28 Kasım ile 13 Aralık 2015 tarihleri arasında 20 Sağlık lisesi öğrencisini Avrupa’ya eğitim ve staj için gönderiyor.

Basut Koleji öğrencileri Avrupa yolcusu
18-10-2015 18:34

Batman’ın ilk özel okulu olan, Özel Basut Koleji bir ilke daha imza atarak, 28 Kasım ile 13 Aralık 2015 tarihleri arasında 20 Sağlık lisesi öğrencisini Avrupa’ya eğitim ve staj için gönderiyor. Proje kapsamında Türkiye genelinde İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Batman’dan Özel Basut Koleji davet edildi. Sağlık Bakanlığı’nın Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’ndeki projelere Batman’ı temsilen Özel Basut Koleji katılım sağlayacak. İlimizin köklü eğitim kurumlarından olan Özel Basut Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri önümüzdeki ay başlayacak olan, ‘Evde Sağlık bakımı ve iyi uygulama örnekleri’ projesi için hazırlıklarını tamamladı. 15 gün sürecek olan eğitim ve staj çalışmalarına Özel Basut Kolejinin sağlık bölümünden 20 öğrenci ve 2 öğretmen katılım sağlayacak. Ayrıca yine Özel Basut Koleji öğretmenlerinin aynı tarihlerde Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrinde yapılacak olan proje çalışmalarına da 3 öğretmenin katılım sağlayacağı açıklandı. 

“BAŞARI VE KALİTEMİZ BATMAN’INDIR”

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Özel Basut Koleji’nin Kurucusu Günay Basut, başarı ve kalitelerinin Batman’ın olduğunu söyledi. Basut açıklamasının devamında; “28 Kasım – 13 Aralık 2015 tarihleri arasında Avusturya’nın başkenti Viyana’da 2 öğretmenimizle birlikte 20 öğrencimiz ve aynı tarihlerde Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrindeki proje çalışmalarına da 3 öğretmenimiz katılım sağlayacaktır. Sağlık Bakanlığı’nın, ‘Evde Sağlık Bakımı ve iyi uygulama örnekleri’ konulu eğitimin ardından öğrenci ve öğretmenlerimiz donanımlı bir şekilde geri dönecekler. Bu proje kapsamında öğrenci ve öğretmenlerimiz mesleki anlamda oradaki okul ve çeşitli sağlık kuruluşlarını gezme, görme ve fikir alışverişi yapma imkanı bulacaklardır. Projenin öğrencilerimize büyük katkı sunacağına eminim. Bizim için bunun bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Çünkü Batmanlı çocuklarımıza eğitim ve ahlaki anlamında ne kadar hizmet etsek, eğitim versek ve onları yarınlara daha iyi hazırlasak azdır. Projede emeği geçen Sağlık Bakanlığı yetkililerine, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER