Gündem

Eşbaşkanlar çöp topladı

Batman Belediyesi tarafından başlatılan Temizlik kampanyasına Eşbaşkanlar Sabri Özdemir ve Gülistan Akel ile HDP Batman Milletvekili Adaylarının katılımıyla Kültür Mahallesi’nde çöpler toplandı.

Eşbaşkanlar çöp topladı
26-05-2015 18:18

Batman Belediyesi’nin 25 Mayıs’ta başlattığı ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne kadar sürecek olan Temizlik kampanyası Eşbaşkanlar Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Belediye Eşbaşkan Yardımcıları, HDP Batman Milletvekili Adayı Saadet Becerikli ve kampanya destekçisi kurum temsilcileri ile Kültür İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı. 

‘TEMİZLİK KONUSUNDA BİR ANLAYIŞ BİRLİĞİNE VARMAK ZORUNDAYIZ’

5 Haziran’a kadara devam edecek temizlik kampanyası kapsamında Kültür Mahallesi’nde çöp toplayan Eşbaşkanlar, çevreyi kirleten biz olduğumuza göre bunu önleyecek olan da yine bizleriz ifadelerini kullandılar. Temizlik çalışmasının ardından kısa bir konuşma yapan Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel: “Burada mahalle sakinleri ve genç öğrenci arkadaşlarımızı temizlik konusunda duyarlı olduklarını gördük. Her yıl olduğu gibi bu yılki kampanyamızın da temel amacı kirletmemenin mümkün olduğunu göstermek, kirletmemeyi öğrenmektir. Bütün kentte en azından bu kampanya sürecinde bir duyarlılık oluşturabilirsek kampanyamız amacına ulaşmış olacak. Bugün burada çöp topladık, çevreyi temizledik. Yarın bir başka mahallede ve mıntıkada yine aynı çalışmayı yapacağız. Temizlik konusunda biz Batman Belediyesi olarak tüm kentte bir anlayış ve görüş birliği oluşturmak zorundayız. Bu mesele sonuçta bir bilinç meselesi olduğu için ortak bir bilincin kente hakim olmasını sağlayana kadar çabalarımızı sürdüreceğiz. Çevreyi kirleten biz olduğumuza göre bunu önleyecek olan da yine bizleriz. Halkımızdan beklediğimiz tek şey duyarlı olmaları, kirletmemek ve kirleticileri uyarmak.” dediler. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER