Gündem

“Gencecik evlatlarımız ölüyor”

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Sason AK Parti il teşkilatıyla yaptığı görüşmede son günlerde yaşanan olaylara ve çözüm sürecine değindi.

“Gencecik evlatlarımız ölüyor”
17-08-2015 18:55

Sason AK Parti İl Başkanlığına yaptığı ziyaret sırasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir: “Siyasetin yıkıcı ve ötekileştirici söylemleri Kürt ve Türk halkına zarar veriyor.” dedi.
Sasonlu kardeşlerimizle gönül birliğinin her zaman devam ettiğini belirten Özdemir: “Coğrafi konumu nedeniyle Sason’un bizim için her zaman özel bir yeri olmuştur. Sasonlu kardeşlerimize her zaman kapımız açıktır. Bu parti milletindir. Son günlerdeki üzücü olaylar nedeniyle yazılı ve görsel medyada okuduğumuz ve gördüklerimiz yüreğimizi dağlıyor. Gencecik evlatlarımız ölüyor. Asker, polis, korucu, PKK’li fark etmez bizim çocuklarımız ölüyor, bizim insanımız ölüyor. Bilindiği üzere koalisyon için Başbakanımız üzerine düşeni yaptı. Demokratik teamüller gereği diğer siyasi partilerle görüştü; amacımız bu milleti hizmetsiz ve devleti hükümetsiz bırakmamak.” dedi. 

“TÜRKİYELİLERİN HUZURU BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”

2005’ten beri muhtar bile olamaz dedikleri Cumhurbaşkanının çözüm sürecini başlattığını belirten AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir: “Çözüm Süreci  bir kardeşlik projesiydi. Bizim için önemli olan insandır. Arap, Türk, Kürt, Çerkez vb. fark etmez, amacımız bu millete hizmettir. Keşke HDP hukuk içerisinde, Mecliste temsil ettiği insanların huzuru ve yarınları için sorunları çözmeyi deneseydi; ama bu yolu seçmediler. Her gün Kürtler kaçırılıyor yollar kapatılıyor, araçlar yakılıyor, esnaf zor durumda ve huzur ortamı can çekişiyor. Siyasetin yıkıcı ve ötekileştirici söylemleri Kürt ve Türk halkına zarar veriyor. Can ve mal güvenliği, ülkenin istikrarı, Türkiyelilerin huzuru birinci öncelliğimizdir. Eğer güven ortamı zedelenirse hepimiz zararlı çıkarız. İşte Suriye, İşte Irak,  İşte Libya ve sonuç ortada. Gelin huzurumuzu ve kardeşliğimizi muhafaza edelim; bölgemizi ve ülkemizi koruyalım. Biz Ak partiyiz silahlı değil demokratik bir örgütüz. Silahın konuştuğu yerde demokrasi olmaz, ses duyulmaz. Silahlar susmadan çözüm sürecine devam edilemez.” diye konuştu. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER