Gündem

HDP’li adaylar Gercüş’teydi

Halkların Demokratik Partisi Batman Milletvekili Adayları Ali Atalan, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız seçim çalışmaları kapsamında sürdürülen tanıtım mitinglerine devam etti.

HDP’li adaylar Gercüş’teydi
29-04-2015 18:34

Halkların Demokratik Partisi Batman Milletvekili Adayları Ali Atalan, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız seçim çalışmaları kapsamında sürdürülen tanıtım mitinglerine devam etti. Batman'ın Gercüş İlçesine giden HDP'li adaylar arasında sağlık sorunları yaşayan 2'nci sıra Milletvekili Adayı Saadet Becerikli yer almazken, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, HDP PM üyesi Osman Ergin adaylara eşlik etti. İlçe girişinde kalabalık bir kitle tarafından karşılanan adaylar, oluşturulan konvoy ile ilçe merkezine geçti. Kadın ve gençlerin yoğunlukta olduğu Gercüş'teki miting alanına ulaşan adaylar, burada halk tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. 

“TÜRKİYE’YE DÜŞMAN OLMAYAN ÜLKE KALMADI”

HDP Milletvekili Adayı Ali Atalan, hitap ettiği ilçe sakinlerine, amaçlarının sadece barajı aşmak değil, bu toplumu ve devleti yeni yaşam için değiştirmek olduğunu ifade etti. AKP'nin darbe anayasasından gelen yüzde onluk baraj ile halkları meclisin dışında tutma gayretine karşı AKP'yi, Kürdistan'da yüzde 10'luk barajın altında bırakacaklarını ve tabela partisine dönüştüreceklerini söyleyen Atalan: "Erdoğan ve partisi başa geldiğinden beri bize herkes ile kavga etmeleri nedeniyle Türkiye'ye düşman olmayan ülke kalmadı. Erdoğan'ın kavgalı olmadığını bir kişi kaldı oda eşi Emine hanımdır. Bize düşman değil, kardeşlik lazım. Ama onlar yeni düşmanlar için elinden geleni yapıyor. Savaş istiyorlar. Sadece bizim başarımız barışın garantisi olabilir. Bunu herkesin çok net bilmesi gerekir" dedi. 

“YIKILMAYACAK DİYE ATILAN TEMELLER YIKILMAK İLE BURUN BURUNA”

HDP Milletvekili Ayla Akat Ata ise adaylarının herkesçe tanındığını belirterek, partilerinin Batman'da yüzde 60 oy aldığını ve bu seçimlerde ise oy oranlarını yüzde 80'e ulaştırarak, 4 adaylarını da Meclis'e göndereceklerini söyledi. Seçim barajının halkların Meclis'e girmesini engellemek için kullanıldığını belirten Akat Ata, artık yıkılmayacak diye attıkları temellerinin sarsıldığını ve yıkılmak ile burun buruna olduğunu söyledi. Akat Ata, herkesin yeni yaşam etrafından kenetlenmesi ve birbirinin elini tutmasıyla tüm barajların tüm yapıların halklar önünde yıkılacağını kaydetti. Programın ardından adaylar ve partililer ilçedeki bir taziyeye katıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER