USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BATÜ’DE ORANLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Akademik ve bilimsel üretkenliğin öncelendiği Batman Üniversitesinde bilimsel başarı istatistikleri, ülkelerin bilimsel ve teknolojik gelişkinliklerinin ölçüldüğü en önemli göstergelerden biri olan ‘Uluslararası Bilimsel Atıf Endeksleri’ verilerine göre yükselmeye devam ediyor.

BATÜ’DE ORANLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR
18-03-2023 17:45
18-03-2023 17:46
BATMAN
Google News

Yayımlanan veriler göz önüne alındığında, 2021 yılındaki Science Citation Index'teki (SCI) (SCI-E) yayın sayısı, 130 iken 2022 yılında 150’ye ulaştı.

BİRÇOK ALANDA OLUMLU SONUÇLAR ELDE EDİLDİ

Tüm enstitülerin bir çatı altında toplandığı 1 lisansüstü eğitim enstitüsü, 10 fakülte, 2 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 17 uygulama ve araştırma merkezi bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde bilimsel yayın ve teknoloji üreten donanımlı akademisyenlerimiz, yaptıkları nitelikli araştırmalarla Batman Üniversitesinin başarı çıtasını her geçen gün yükseltmeye devam ediyor. Bu doğrultuda önemli aşamalar kat edilen üniversitemizde, Uluslararası Hakemli ve İndeksli Dergilerdeki yayın sayısı, 2021 yılında 223 iken 2022 yılında 284’e; 2021 yılında 77 olan ulusal yayın sayısı 2022 yılında ise 81’e ulaştı. SCI, SCI-E İndeksli Dergilerde enerji alanındaki yayın sayısı da 2021 yılında 28 iken 2022 yılında 40 olarak kaydedildi.

REKTÖR DEMİR “YÜKSELME, ÜNİVERSİTEMİZİN AKADEMİSYENLERİ SAYESİNDEDİR”

Uluslararası Bilimsel Atıf Endeksleri’nin, bilimsel üretimlerin niteliğinin belirlenmesinde önemli bir ölçüt olduğunu belirten Batman Üniversitesinde Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin bir yıl gibi kısa bir süre zarfında bu başarıyı yakalamasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Göreve geldiği günden itibaren yeni bir anlayış benimsediklerini ve bu minvalde ‘Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite’ mottosunu bir motivasyon aracı olarak gördüklerini söyleyen Rektör Demir, gelinen noktada enerji alanında yapılan çalışmaların büyük payı olduğunu vurgulayarak kazanılan bu ivmenin Batman Üniversitesinin akademik ve bilimsel üretim kapasitesini artıracağını ifade etti.

Her üniversitenin bir bilimsel başarı istatistiğine sahip olduğunu ve üniversitelerin bu istatistiğe göre değerlendirildiğinin altını çizen Rektör Demir, üniversitemizin başarı istatistiğindeki oranların her geçen gün yükselmesinin fedakârca ve disiplinli bir şekilde çalışan üniversitemizin akademisyenleri sayesinde olduğunu belirterek bu başarıda emeği olan tüm akademisyenlere teşekkür etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA