USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

“BELEDİYENİN TOPLAM BORCU NEDEN AÇIKLANMIYOR”

HEDEP Milletvekilleri yaptıkları ortak açıklamada Batman Belediyesinin hazine garantili dış borçla beraber özel bankalara, devlet bankalarına, İl banka, mal ve hizmet alımından kaynaklı özel firmalara olan toplam borcu ne kadar olduğunu sordular.

“BELEDİYENİN TOPLAM BORCU NEDEN AÇIKLANMIYOR”
25-10-2023 14:42
BATMAN
Google News

HEDEP Batman Milletvekilleri Zeynep Oduncu, Mehmet Rüştü Tiryaki ve Keskin Bayındır'ın Batman Belediyesi yönetiminin cevaplaması için sorular içeren ortak basın yaptılar. Ortak Basın açıklamasında “Batman kayyumu sözüm ona verdiğimiz araştırma önergesine cevap vermiştir. Ama verdiği cevapta sayılı bütün iddialarımızı da kabul etmiştir. Bu yazdıklarının gereği Batman Milletvekilleri olarak hazine garantili borçla beraber Batman Belediyesinin toplam borcunun ne kadar olduğunu, yapılan bu borçların nerelere harcandığını, neden mal ve hizmet alımlarında rekabet koşulları yaratılmadan doğrudan teminler dışında ihalelerin %49.32 pazarlık usulü ile yapılarak istenilen kişilere istenilen fiyata çok düşük kırımlarla verilerek kurumu zarara uğratarak, birilerine haksız kazanç sağlandığını soruyoruz” denildi

“KAYYUM ATANIRKEN BORÇ 280 MİLYON’DU”

Borcun gerçek rakamının açıklanmadığı iddia edilen açıklamanın devamında “HEDEP olarak biz her şeyi kesin rakamlarla ortaya koyduğumuz gibi ortaya koymalarını talep ediyoruz. İlk kayyum atanırken Batman Belediyesinin yapılandırılmış 60 milyon borcu vardı. 31 Mart 2019 yerel seçimde Batman Belediyesini 307 milyon Borçla Kayyumdan devir alındı. İkinci kayyum atamasında Batman Belediyesinin borcu 280 milyon TL idi. Batman Kayyumu kaçamak cevaplarla Batman Belediyesinin borçlarını %115 ten %35’e indirdiğini ifade ederek gerçek borçları cevaplamaktan kaçınmaktadır. Yine soruyoruz: Batman Belediyesinin hazine garantili dış borçla beraber özel bankalara, devlet bankalarına, İl banka, mal ve hizmet alımından kaynaklı özel firmalara olan toplam borcu ne kadardır? Aşağıda vereceğimiz belgelerde de görüleceği gibi Batman Belediyesine kayyum atandığı günden şu ana kadar yapılan yemek ihalesinin sürekli olarak aynı firmaya 21 b ile yani pazarlık usulü ile vermeleri iddiamızı doğrulamaktadır” şeklide ifadelere yer verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?