USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

ERASMUS EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okul eğitimi ve yetişkin eğitimi kapsamında akredite olduğu Erasmus+ projesinin hareketlilikleri devam ediyor.

ERASMUS EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
21-09-2022 12:58
21-09-2022 13:00
BATMAN
Google News

Türkiye Ulusal Ajansının desteklediği Erasmus+ projeleri kapsamında; Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise kademeleri ile il ve ilçelerdeki halk eğitimi merkezlerinden 65 öğretmen ve öğrencimiz Almanya, Macaristan, Romanya ve Çekya ülkelerine; kurs, iş başı gözlem ve öğrenci grup hareketliliği kapsamındaki faaliyetlere katıldı.

Gerçekleştirilen faaliyetler ile öğrencilerimiz kültürel bir gezi kapsamında farklı kurumları gezerek, gözlem yaparak gerek dil becerilerini gerek güncel eğitim yaşantılarını inceleme fırsatı yakalandı. Öğrencilerinin dijital becerilerini geliştirebilecekleri olanakların sunulduğu bu hareketlilikler aynı zamanda 21 yy. becerilerini edinmeleri için fırsatlar sunmaktadır.

Öğretmenler iş başı gözlem faaliyetlerine katılarak farklı Avrupa ülkelerindeki iyi uygulamaları yerinde görme olanağı elde ettiler. Kasım ayında ilk aşamasının tamamlayacağı proje kapsamında önümüzdeki ayda 12 öğrenci ve 49 öğretmen daha hareketliliklere katılacağı belirtildi. Bu faaliyetler neticesinde kısa ve uzun vadeli planlanan hedeflere ulaşarak Avrupa boyutu ile uluslararasılaşma stratejisine katkıda bulunulacaktır.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA