USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

FİNANS LABORATUVARI AÇILDI

Finans Laboratuvarı Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Katılımıyla Açıldı.

FİNANS LABORATUVARI AÇILDI
27-10-2022 19:00
27-10-2022 19:03
BATMAN
Google News

Öğrencilerinin nitelikli ve çağdaş bir eğitim almalarını sağlamak için birçok yeniliğin gerçekleştirildiği Batman Üniversitesinde, Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Batman Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in katılımıyla TradeMaster Finans Laboratuvarı’nın açılışı yapıldı.

Batman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasındaki açılış törenine, Ferhat Nasıroğlu, üniversite yöneticileri, İş Bankası Diyarbakır bölge müdürü ve İş Bankası Batman şubesi yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

TRADEMASTER FİNANS LABORATUVARI İLE SERMAYE PİYASALARININ GELİŞİMİNE KATKI SAĞLANMASI AMAÇLANIYOR

Borsa İstanbul, İş Bankası ve İş Yatırım çalışanlarının destekleriyle sermaye piyasalarındaki bilgi ve tecrübeyi, üniversitelerle birleştirerek finansal okuryazarlığın artırılmasını hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesi olan TradeMaster Finans Laboratuvarı ile sermaye piyasalarının gelişimine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Öğrencilerin ilgisini canlı tutabilecek, kendilerini piyasanın dinamizmine yakın hissedebilecekleri eğitim ve kişisel gelişimlerine azami düzeyde fayda sağlayacak alanlar yaratılmasına olanak tanıyan laboratuvarda, TradeMaster işlem platformlarının yüklü olduğu bilgisayarlar, finans kanallarının takibi için televizyon yayını ve okuma alanları bulunuyor. TradeMaster ürünleri ile yurtiçi piyasalar, uluslararası piyasalar ve döviz piyasalarında veriler üzerinden analiz ve araştırmaların yanı sıra sanal işlemler yapılabiliyor.

ÖĞRENCİLERİN, LABORATUVARDAN EDİNECEKLERİ ÖNEMLİ DENEYİMLER, KONULARA DAHA BİLİNÇLİ BİR BAKIŞ AÇISIYLA YAKLAŞMALARINI SAĞLIYOR

Öğrencilerin, laboratuvardan derslerine destek olacak şekilde edinecekleri önemli deneyimler, konulara daha bilinçli bir bakış açısıyla yaklaşmalarını sağlarken, kazanılan bilginin kalitesini artırarak pekiştirilmesini hedefliyor. Finansal okuryazarlığın artırılmasında önemli bir rol oynayan bu merkezlerin yaşayan yapılar olarak cazibelerini sürdürebilmeleri için İş Yatırım Menkul Değerler tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında senede iki kere üniversiteler arası “TradeMaster Yatırım Ligi” isimli bir portföy yarışması düzenleniyor. Yarışma boyunca farklı üniversitelerden öğrenciler, bilgilerini karşılaştırma imkânı buluyor. Yarışma sonunda da dereceye giren öğrencilere İş Yatırım’da staj olanaklarının yanı sıra çeşitli ödüller verilmekte ve genç neslin finansal piyasalarda bilinçli yatırım yapmaları teşvik ediliyor.

REKTÖR DEMİR “BATMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ GELECEĞE TAM TEŞEKKÜLLÜ HAZIRLAMAK GAYRETİNDEYİZ”

TradeMaster Finans Laboratuvarı’nın açılış töreninde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, son derece modern ekipmanlarla donatılan laboratuvarın, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmelerine büyük olanak sağlayacağını ifade etti. Batman Üniversitesi öğrencilerini geleceğe tam teşekküllü hazırlamak gayretinde olduklarını söyleyen Rektör Demir, açılan laboratuvarın İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydetti. Devlet ve kamu üniversiteleri olmak üzere Türkiye’de sadece 19 üniversitede bulunan laboratuvarın, üniversitemizde olmasının memnuniyet verici olduğunun altını çizdi. Yenilikçi projeleri üniversitemiz öğrencilerine sunmaya devam edeceklerini dile getiren Rektör Demir, laboratuvarın açılışına katılan Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e teşekkür etti.

Batman Üniversitesinde hayata geçirilen projeleri yakından takip ettiğini belirten Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önemli çalışmalardan dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’i tebrik etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA