USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

HEDEP HEYETİ SELZEDELERİ DİNLEDİ

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile Halkları Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Batman Milletvekilleri Zeynep Oduncu, Mehmet Rüştü Tiryaki, Mardin Milletvekilleri Beritan Güneş, Kamuran Tanhan ve Sivil Toplum Kuruluşlarından (STK) oluşan heyet, selde 4 kişinin yaşamını yitirdiği Seyitler Mahallesi’ni ziyaret etti.

HEDEP HEYETİ SELZEDELERİ DİNLEDİ
22-11-2023 13:49
22-11-2023 13:50
BATMAN
Google News

İlk olarak yaşamını yitiren yurttaşlar için kurulan taziyeyi ziyaret eden heyet, sonrasında mahalleyi gezerek, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Burada mahalleli heyeti evlerine davet ederek, yaşadıkları zorlukları aktardı.

 

“KAYYIM ŞOV YAPIYOR”

Burada konuşan Keskin Bayındır, sözlerine dayanışma dileklerini ileterek başladı. Mahallede büyük bir kanalın bulunduğunu ve yağmur yağdığında, suların bu kanala döküldüğünü belirten Bayındır, kayyımın kanalı kapattığını aktardı.

Kanalı kapatmanın işgal olduğunu dile getiren Bayındır “2 gündür çocuklar, kadınlar bu selden kaynaklı yemeksiz, kıyafetsiz. Ama soran kimse yok. Bu ailelerimizin çığlığına kimse gelmedi. Vali ve kayyım Batman’da  şov yapıyor. Gelip bu evleri gezsin, kıyafetsiz, ayakkabısız, aç çocuklara baksın. Batmanda şov yapmasın. Bugün yaşananlar bu kayyım zihniyetinin sonucudur. Bu kanalı sakladıkları için 4 insanımız yaşamını yitirdi. Kimse evine giremiyor” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZI ŞOVCULARA MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ”

DBP, HEDEP ve diğer kurumlar olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyen Bayındır, “Arkadaşlarımız halkın içinde. Yatma, yemek, kıyafet için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Elimizden geldiğince bu şovculara halkımızı muhtaç etmeyeceğiz. Bugün yardım gündür. Bugün bu mahalleye, şehre elimizden gelen her yardımı yapalım. En önemli şey yatacak yere ve kıyafete ihtiyaç var. Ama kayyım burada yatacak yer, kıyafet yerine gelip çorba veriyor. Bu şovcu kayyım halktan uzak. Halkımıza sesleniyoruz. Bu seli, acıyı beraber kaldıracağız. El ele verip halkımızın acısını ortadan kaldıracağız. Batman halkımızdan imkanı olan bu mahalleye gelip, komisyonumuzla iletişime geçsin. Birlikte dayanışalım. Hava soğuk. Halkımız, çocuklarımız, yaşlılarımız bu Kasım ayında sokakta kalmasınlar. Bu durumu ortadan el ele kaldıralım” diyerek, Batman halkına çağrıda bulundu.

Heyet, Bayındır'ın açıklamalarının ardından mahallede mağduriyet yaşayan vatandaşları ziyaret etmeye devam etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?