USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HÜDA PAR İL BAŞKANI ŞAHİN'DEN ‘ÖLÜM YOLU’ TEPKİSİ

Batman kent merkezinde ve çevresinde yıllardır çözülemeyen sorunlar olduğuna dikkat çeken HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, Batman milletvekillerinin ve yöneticilerinin sorunları çözmede yetersiz kaldığını söyledi.

HÜDA PAR İL BAŞKANI ŞAHİN'DEN ‘ÖLÜM YOLU’ TEPKİSİ
23-11-2022 16:59
23-11-2022 17:00
BATMAN
Google News

HÜDA PAR İl Başkanı Şahin ve heyeti, ölümlü kazaların da yaşandığı ana yola bitişik olan Yeniköy (kelpiço) köyüne ziyarette bulunduktan sonra açıklamada bulundu.

Kentin sorunlarını iletmek ve çözüm yollarını bulmak için Batman Valisinden bir buçuk aydır randevu talebine dönüş yapılmadığını belirten Şahin, ilin mülki amirlerini görevlerini yapmaya davet etti.

"BATMAN'DA SORUNLARI ÇÖZECEK YÖNETİCİ YOK"

Şahin "Batman-Diyarbakır karayolunun ilk 10 kilometresi maalesef halen bölünmüş yol kapsamına alınmadı. Batman’a 10 kilometre kala bölünmüş yol, çift şeritli yola bağlanıyor. Her ilin girişlerinde bölünmüş yol var iken maalesef Batman yolu hâlâ tek yoldur. Burada son 3 ay içerisinde ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana geldi. Batman halkı, sorun ve sıkıntılarını dile getirmesi için ve takipçisi olması için Ankara'ya 5 milletvekili göndermiş, fakat maalesef milletvekillerimiz Batman halkının sorunlarıyla ilgilenmiyorlar. Batman'a gelen valiler de neredeyse her biri bir siyasi partinin il başkanı görevini üstlenecek şekilde farklı sorunlarla uğraşıyorlar" ifadelerini kullandı.

"BATMAN YÖNETİCİLERİNE VE MÜLKİ AMİRLERİNE SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ"

HÜDA PAR olarak Batman-Diyarbakır karayolunun sıkıntısını, riskini ve tehlikesini birkaç defa dile getirdiklerini hatırlatan Şahin "Fakat bir türlü Batman milletvekillerine, Batman yerel yöneticilerine ve Batman'ın mülki amirlerine sesimizi duyuramadık. Şu an gerek karayolu ile ilgili gerekse de Batman'ın diğer sorun ve sıkıntılarıyla ilgili elimizde sürü dosya mevcuttur. Batman Valisiyle görüşmek için bir buçuk aydır randevu talep ettiğimiz halde kendisinden randevu alamıyoruz. Batman Valisi, 'Ben, yerinde oturan bir vali olmak istemiyorum.' gerekçesiyle görüşme talebimizi geri çevirmektedir. HÜDA PAR Batman il Başkanlığı olarak sahadayız ve Batman'ın sorunlarını peyderpey dile getiriyoruz. Bundan böyle de Batman'ın sıkıntılarını her hafta dile getirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Şahin, ""Hizmet görmemek Batman'ın kaderi olmaktan çıkmalıdır. Batman şu anda da sahipsizdir. Birilerinin artık Batman'a sahip çıkması lazım, HÜDA PAR olarak Batman'ın sorunlarını her hafta farklı şekilde dile getirmeye çalışacağız. Siyasilerin, mülki amirlerin, Ankara'nın sesimizi duymasını istiyoruz. Batman'ın Diyarbakır ve Hasankeyf yönünden girişleri güya yapım programına alınmış ancak Batman il olalı Diyarbakır yönünde doğru olan 10 kilometrelik kısım, halen olduğu gibi duruyor. Bir an önce iş makinaları bu yola girsin ve her ilde olduğu gibi bölünmüş yola dönüştürsün. Çevredeki insanlar da bu tehlikeden kurtarılsın ve Batman'a yakışır bir görünüm sağlansın. Bu Batman siyasilerinin, Batman milletvekillerinin ve Batman yöneticilerinin asli bir görevidir. Yöneticileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz."

30 yıldır yapılmayan yolda yaşanan kazalarında yakınlarını kaybeden köy sakinleri de yetkililere çağrıda bulunarak sorunun çözülmesini istedi.

"YEĞENİM KOLLARIMDA ÖLDÜ"

3 ay içerinde 3 çocuğa yoldan geçen arabaların çarptığını belirten Yeniköy (Kelpiço) köyü sakinlerinden Sabahattin Ucar "30 yıldır burada ikamet ediyoruz. Bu cadde yapıldığı günden beri aynı haldedir. Caddenin dar olmasından dolayı hem çocuklarımız hem de hayvanlarımızı kaybediyoruz. 3 ay içerinde 3 çocuğumuza yoldan geçen arabalar çarptı. Yolun bu şekilde olması bizi çok mağdur ediyor. Geçen gün yoldan geçen ambulans, hayvanlarımıza çarptı ve telef etti. Bir kardeşim bu yolda öldü. Yeğenim kollarımda öldü. Benim de kolum kırılmıştı. Yıllardır bize ihalesi yapılmış diyorlar ama buraya gelen yok. Bu yola bir çare bulunmasını istiyoruz. İlin yöneticileri kimlerse artık yolumuzu yapsınlar." dedi.

"KAZALARIN NEDENİ ÇİFT YÖNDE GELEN ARAÇLARIN HIZLA TEK ŞERİDE GİRMELERİDİR"

Köy sakinlerinden Orhan Düzgün "3 ay içerisinde burada 4'ten fazla kaza meydana geldi. Kazaların nedeni ise çift yönde gelen araçların hızla tek şeride girmelerinden kaynaklanıyor. Bu yolumuz dardır. Hatta kendi çocuğuma ve yeğenime bile araba çarptı. Yetkililerden isteğimiz bu caddenin bir an önce yapılmasıdır”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA