USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KADINLAR GÖRDÜKLERİ EĞİTİMLE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Batman Belediyesi öncülüğünde 2021 yılında hayata geçirilen BİL-MEK sayesinde dezavantajlı kadınlar, sadece çalışan değil, işveren ve girişimci olarak da yaşamlarını sürdürüyor.

KADINLAR GÖRDÜKLERİ EĞİTİMLE İSTİHDAM SAĞLIYOR
31-05-2023 13:25
31-05-2023 13:26
Google News

Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları (BİL-MEK)’nda eğitim gören dezavantajlı kadınlar, Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla profesyonel bir eğitim alıyor.

Kadınlar; El Sanatları, Tekstil, Kuaförlük, Çocuk Gelişimi, Resim, Bahçıvanlık, Okuma-Yazma ve Aşçılık gibi farklı dallarda aldıkları eğitimle iş yeri açarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Terzi, kuaför ve güzellik merkezi açarak iş hayatına atılan dezavantajlı kadınlar, Batman Belediyesi’nden aldıkları eğitimin oldukça verimli olduğunu ifade ederek: “Bizleri bilgi ve deneyimleriyle motive eden ve yol gösterip kendi ayaklarımız üzerinde durmamıza yardımcı olan ve emeği geçenlere teşekkür ederiz. Keşke bu eğitimi yıllar önce alsaydık, keşke bu iş yerini yıllar önce açsaydık. İşlerimiz oldukça güzel gidiyor. İş yeri sahibi olmak çok güzel” diyorlar.

Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Aslı Tan Konaç, BİL-MEK’ten sertifika almaya hak kazanan kadınları, açtıkları iş yerlerinde ziyaret etti. Müdür Konaç: “Son iki yıl içerisinde 40’ın üzerinde dezavantajlı kadın kendi iş yerini açma cesareti gösterdi. Kursumuza gelen kadınlara sadece kurs vermekle kalmıyor, aynı zamanda onlara kendilerini geliştirecek, kendilerini motive edecek eğitimler de veriyoruz. İş bulma, iş yapma, kendi iş yerini açma konularında motive edici eğitimi de sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?