USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

KASAPLARDAN HÜKÜMETE ÇAĞRI

Büyükbaş canlı hayvanların fiyat artışında ciddi bir yükselişin olduğunu belirten Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamada hükümete dana eti fiyat artışını durdurma ve dana eti ithal etme çağrısında bulundu.

KASAPLARDAN HÜKÜMETE ÇAĞRI
08-12-2022 15:21
08-12-2022 15:22
BATMAN
Google News

Kırmızı et kilogramının 140 ila 160 TL arasında satıldığı Batman’da, büyükbaş et fiyatlarının bir hafta içerisinde iki defa zam yemesi ve danaların her gün daha pahalıya almak zorunda kaldıklarını belirten,  Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, hükümetin dışarıdan büyükbaş canlı dana ithal etmesi gerektiğini vurguladı.

Büyükbaş et fiyatlarına gelen zamma bir tepki de Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar’dan geldi.

Hükümete çağrıda bulunan Rüzgar “Hükümete, Tarım ve Hayvancılık Bakanına sesleniyoruz. Dana eti zamlarına dur deyin artık. Zincir marketlerini denetlediğiniz gibi dana üreticilerini de denetleyin. Dana üreticilerinin keyfi zam uygulamasına dur deyin artık. Her hafta bir veya iki zamla karşılaşıyoruz. Danaları ithal edin ve vatandaşları daha fazla mağdur etmeyin. Biz kasaplar olarak Halkımıza diyecek bir sözümüz kalmadı elimiz kolumuz bağlı durumdadır. Daha önceki senelerde yılda bir veya iki kez zam yapılırken şu an her hafta bir veya iki zamla karşılaşıyoruz.

Yaklaşık iki aydır hayvan yemleri fiyatları yerinde sayarken ve araba yakıtının düşmesine rağmen her hafta dana etine zam gelmesi manidardır. Biz kasaplar olarak günü birlik hayvan borsasında hayvanlarımızı alıp mezbahanede kestirip halkımıza sunuyoruz.  Zamlı aldığımız zaman zamlı satmak zorunda kalıyoruz, fakat bizler bu zamlardan rahatsız oluyoruz. Bir an evvel Hükümetin bu konuya duyarlı davranmasını ve dana ithal etmesini halkımız adına istiyor ve sesleniyoruz” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA