USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KİŞİSEL TEMİZLİK KURALLARI ÇOCUKLUKTA BAŞLIYOR

Batman Belediyesi, okullara gidip eğitim vererek çocuklara sağlığın önemini anlatıyor.

KİŞİSEL TEMİZLİK KURALLARI ÇOCUKLUKTA BAŞLIYOR
23-11-2022 17:05
23-11-2022 17:06
BATMAN
Google News

Çocuklara kişisel temizlik kuralları, el yıkama ve hijyen konularında eğitim veren Batman Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü hem kent merkezindeki hem de merkez köylerdeki okullarda eğitim veriyor.

Eğitim verdikleri okul öğrencilerine hijyen paketlerini de dağıtan Batman Belediyesi, yarının büyükleri olacak çocuklara kişisel hijyen becerilerini kazandırmak için çeşitli hediyeler de dağıtıyor.

Çocuklara el yıkama ve sağlık bilgisi becerilerinin yanı sıra ellerinin sürekli yıkanmasını tavsiye eden Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Recepler Köyü İlkokulu’ndaki öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Çocuklar heyecanlarını: “Tuvaleti kullandıktan sonra ellerimizi 20 saniye boyunca sabunla yıkamayı öğrendik. Günde en az iki kez yemeklerden sonra dişlerimizi de fırçalayacağız. Daha önce soldan sağa dişlerimizi fırçalarken bunun yanlış olduğunu, yukarıdan aşağı dişlerimizin fırçalanması gerektiğini öğrendik. Hijyen kurallarını ailemize ve çevremize de anlatacağız” şeklinde ifade ettiler

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA