USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

MATEMATİK OLİMPİYAT YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Millî Eğitim Bakanlığının başlattığı ‘Matematik Seferberliği’ kapsamında düzenlenen Matematik Dostları Olimpiyat Yarışmasının ödül töreni Batman Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. 

MATEMATİK OLİMPİYAT YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ
01-06-2023 13:25
01-06-2023 13:26
Google News

Batman Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen ödül törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürleri Murat Yağmur ve Hacı Arslan, Okul Müdürü Mehmet Konak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan ödül töreni Okul Müdürü Mehmet Konak'ın yarışma hakkında yaptığı bilgilendirme konuşmasıyla devam etti. Daha sonra İl Müdürü Kurtaran, katılımcılara hitap etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; konuşmasında öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri tebrik ederek yarışmaya katılan öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

Batman Anadolu Lisesi'nin bu etkinliğine emek veren matematik zümresine özellikle teşekkür eden Müdür Kurtaran, gelecek yıl tüm ilçelerin temsilcilerini de dahil ederek etkinliği genişletmeyi planladıklarını belirtti. Batman'ın matematik dostu yarışmasının tamamına katılacağını ve matematikle olan dostluğu pekiştireceğini vurguladı.

Konuşmasında, matematikle ilişkisi olmayanın hayatta bir yönünün eksik kalacağına dikkat çeken İl Müdürü Kurtaran, insanların hayatı, tabiatı ve doğayı harflerle ve rakamlarla okuduğunu söyledi. Harfle okuyanın ve rakamla okuyanın eksikliklerinin olduğunu ifade eden İl Müdürü Kurtaran, matematik dostlarının hem harfle hem de rakamla haşır neşir olan kişiler olduğunu vurguladı. Matematik dostlarının dünyayı tam anlamıyla okuyabildiğini ve kendilerini tanıyabildiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yarışmanın düzenlenmesine ev sahipliği yapan Batman Anadolu Lisesi idarecileri, öğretmenleri ve sponsor firmalara teşekkür etti.

Yapılan konuşmanın ardından bilgi Yarışmasında 1. olan Borsa İstanbul Belde Ortaokulu öğrencilerine 2.500'er TL ödül İl Milli Eğitim Müdür Kurtaran tarafından verildi.

2. olan TOKİ Kazımkarabekir Ortaokulu öğrencilerine 2000'er TL ödül Şube Müdürü Murat Yağmur tarafından verildi.

3. olan Ziya Gökalp Ortaokulu öğrencilerine 1500'er TL ödül Şube müdürü Hacı Arslan tarafından verildi.

Dereceye giren okul ve danışman öğretmenlere teşekkür plaketleri ve hediye verildi. Ayrıca Yarışmaya katılan 55 merkez ortaokuluna katılım belgesi verildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA