Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, kent genelinde vatandaşların güvenliğini tehdit ettiği belirlenen metruk yapılara yönelik çalışmalarına devam ediyor.
Yürütülen çalışmalar kapsamında ihale süreçleri tamamlanan ve yıkım kararları kesinleşen metruk binaların yıkımı gerçekleştiriliyor.
ÇAMLITEPE VE KORİK’TE YIKIM YAPILDI
Ekipler, Çamlıtepe ve Korik mahallelerinde bulunan metruk yapılarda gerekli çevre güvenliği önlemlerini aldıktan sonra yıkım işlemlerini tamamladı.
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatları doğrultusunda sürdürülen çalışmaların kent geneline yayılacağı belirtildi.
Yapılan tespitlerin ardından diğer riskli metruk yapılar için de yasal ve idari süreçlerin başlatıldığı, işlemleri tamamlanan yapıların kademeli olarak yıkılacağı bildirildi.
Yetkililer, uzun süredir kullanılmayan metruk yapıların hem çevre güvenliği hem de kent düzeni açısından risk oluşturduğunu belirterek, çalışmaların vatandaşların daha güvenli ve huzurlu bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacıyla sürdürüldüğünü ifade etti.










Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir