USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÖZEL YETENEK SINAVLARI BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Müzik Bölümlerine yerleşecek öğrencilerin belirlenmesi için Batı Raman Kampüsü Güzel Sanatlar Fakültesi binasında Özel Yetenek Sınavı gerçekleştirildi.

ÖZEL YETENEK SINAVLARI BAŞARIYLA TAMAMLANDI
03-09-2022 23:43
Google News

Sınavlar sonucunda başarılı olan 20 öğrencinin alınacağı Müzik Bölümüne 285, aynı kontenjanla öğrenci alınacak Resim Bölümüne ise 374 aday başvuruda bulundu.

Müzik Bölümüne yerleşebilmek için sınava giren adaylar çaldıkları enstrümanlarla yeteneklerini sergilemeye çalışırken Resim Bölümü sınavına giren adayların da ilk oturum olan canlı modelden desen çiziminde modelde gördüklerini algılama ve çizebilme; imgesel tasarım çizimleri oturumunda ise hayal edebilme kapasitesi, gözlem gücü, seçtiği konuya bakış açısı ve algı birikimini ön plana çıkarma yetenekleri ölçüldü.

REKTÖR DEMİR “ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALARIN MEYVESİNİ, KONTENJANLARIN 100’DE 100’E YAKIN BİR DOLULUK ORANINA ERİŞMESİYLE ALMAYA BAŞLADIK”

Batman Üniversitesinin bünyesinde bulunan bölüm ve programlarda bilimselliği önceleyen bir perspektifle kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif birçok alanda eğitim verildiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilerimize yönelik yapılan çalışmaların meyvesini, üniversitemizdeki kontenjanların 100’de 100’e yakın bir doluluk oranına erişmesiyle almaya başladıklarını dile getirdi.

Batman Üniversitesi öğrencilerinin ulusal ve uluslararası alanlarda başarılı olabilmeleri için her türlü imkânın sağlandığını ifade eden Rektör Demir, nicelik olarak artan öğrenci sayısının nitelik olarak da artması için gerekli çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Sınav organizasyonlarında görev alan akademik ve idari personele emeklerinden dolayı teşekkür eden Rektör Demir,  sınavlarda başarılı olamayan öğrencilerin pes etmemeleri, önümüzdeki yıl daha iyi hazırlanmaları tavsiyesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?