USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

“PAHALILIĞA VE YOKSULLUĞA HAYIR”

SES Batman Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla ‘Pahalılığa ve Yoksulluğa Hayır’ denilerek yaşanılan ekonomik sorunlara dikkat çekildi.

“PAHALILIĞA VE YOKSULLUĞA HAYIR”
19-06-2023 15:56
19-06-2023 16:01
BATMAN
Google News

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasına SES Batman Şubesi üyeleri katıldı.

SES Batman Şube Eş Başkanı Deniz Topkan “Ülke olarak önemli bir seçimden çıktık. Ne yazık ki seçim nedeniyle saklanan, ötelenen ekonomik yıkım bütün gerçekliğiyle emekçilerin üzerine boca ediliyor.

Yıllardır patronlardan sermayeden yana izlenen ekonomik politikaların,yıkıcılığının konuşulmaması için, her türlü hamasetin meydanlarda boy verdiği seçim süreci, yerini emekçilerin bir kez daha yoksullaştığı bir ortama bıraktı. Ülkemizdeki var olan sorunların üzerini örterek, gerçekliği ters yüz ederek, sonuçlanan seçimler yerini hızla doların yükselmesine ve sonucunda her şeyin pahalanmasına ve yoksullaşmaya bıraktı. Son 4-5 gündür paramızın değeri hızla düşüyor. Bu düşüş %10 ları geçti.

Kamu emekçileri ve emekliler; İktidar ve TÜİK’in yarattığı girdap ile emekçiler karın tokluğu dahi diyemeyeceğimiz bir sefalet ücreti ile yaşamaya mahkûm edilmiştir.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerini olarak bir kez daha, En temel talebimiz olan insanca yaşamaya yetecek yoksulluk sınırı üzerinde ücret talebine sahip çıkmak için tüm kesimleri omuz omuza vermeye çağırıyoruz” denildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA