USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

SANATÇI KARTAL, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Uluslararası unvana sahip Fotoğraf Sanatçısı Orhan Kartal, fotoğraf ve fotoğrafçılığın yanı sıra 'Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Günü' münasebetiyle günün anlam ve önemi doğrultusunda fotoğraflarla seminer gerçekleştirdi.

SANATÇI KARTAL, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
09-12-2022 11:36
09-12-2022 11:37
BATMAN
Google News

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ‘Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Gününe Dek Yapacaklarımız’ sloganıyla düzenlenen çalışmalar kapsamındaki seminerde Uluslararası unvana sahip fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal, fotoğraf ve fotoğrafçılığın yanı sıra 'Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Günü' münasebetiyle günün anlam ve önemi doğrultusunda fotoğraflarla seminer gerçekleştirdi. Batman’ın Ödüllü fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal, Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen kariyer günleri kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı zümresinin moderatörlüğünü yaptığı programa  öğretmen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleşen sunum ve söyleşi programında konuşan fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal “Fotoğraf o kadar güçlü bir şeydir ki, sayfalarca yazıyla anlatamadığınızı, saatlerce konuşmayla ifade edemediğinizi tek bir görselle anlatırsınız. Savaşları durdurmuş, toplumsal sorunlara hep dikkat çekilmiştir. Dediğim gibi öyle basit bir şey değildir fotoğraf. Bakın yakın zamandaki Kobanili Aylan Bebek fotoğrafına, Aylan Bebek bugünün savaşının kurbanıydı. O öldü ama fotoğrafı insanları uyandırdı. Etkileyici bir şekilde gözler önüne serdi ki, bu acının bitmesinde rol oynadı” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA