USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

ULAŞIMDA TRENE GERİ DÖNÜŞ

Batman’daki vatandaşlar da ekonomik sıkıntıların baş göstermesi ile birlikte komşu illere olan ziyaretlerini en eski ulaşım araçlarından biri olan demir yolu ile sağlıyor.

ULAŞIMDA TRENE GERİ DÖNÜŞ
30-11-2022 16:31
30-11-2022 16:33
BATMAN
Google News

Özellikle Batman-Diyarbakır arası vatandaşlar kara yolu ücretlerinin pahalılığında dolayı trenle seyahati tercih ediyor. Batman'dan Diyarbakır'a tedavi için giden yolcuların sayısı her gün artıyor.

Trenlerde yapılan modernizasyondan sonra konforlu bir seyahat için treni tercih ediyor. Kentte tren yolculuklarına taleplerin artığını vurgulayan Demiryolu yetkilileri “Diğer ulaşım araçlarının seyahat ücretlerine zam yapılmasıyla beraber vatandaşların tren seyahatlerine ilgisi arttı. Bunun yanı sıra gençler, sanatçılar, yazarlar ve renkli kişilikler de daha rahat bir seyahat yapmak için demiryolunu tercih ediyor” ifade ettiler.

Havayolu ve karayolunda ulaşım fiyatlarının artmasıyla beraber en eski ulaşım araçlarından biri olan Demiryolu, yeninden rağbet görmeye başladı. Ekonomik dar boğazda olan vatandaşlar son zamanlarda yakıt fiyatlarına gelen zamlar ve seyahat ücretlerinin artması ile birlikte yeninden tren seyahatlerine yöneldi. Hem ekonomik olarak fazla masraftan kaçan hem de demiryolu seyahatini eğlence haline getiren vatandaşların tren seyahatlerine ilgi göstermesi ülkenin güneydoğusundaki ilerinde de ilgi odağı oldu. Gar yetkilileri Batman’da tren yolculuklarına taleplerin artığını söyledi.

Kurtaran ekspresi ile Batman’dan Diyarbakır’a günde üç sefer yapılıyor gün gittikçe de trene olan rağbet artıyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA