USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÜZÜM ÜRETİCİLERİNE TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

Batman’da Modern Çardak Sistemli Bağcılığın Yaygınlaştırılması amacıyla üzüm üreticilerine yönelik Gaziantep ve Hatay’a teknik gezi programı düzenlendi.

ÜZÜM ÜRETİCİLERİNE TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ
27-09-2022 17:57
27-09-2022 17:58
Google News

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü gereği çiftçilere yönelik finanse edilen ‘Yenilikçi Tarım Teknolojileri Eğitimi  ile Geleceğe Güven Projesi’ kapsamında Modern Çardak Sistemli Bağcılığın yaygın olduğu Gaziantep ve Hatay’da bu modern bağcılık sistemlerinin çiftçiler tarafından benimsetilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla  5 teknik eleman ve 13 önder çiftçi ile teknik gezi düzenlendi. 

Teknik gezi programı kapsamında Gaziantep Antep fıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde konu uzmanları tarafından, programa katılım sağlayan heyete teorik ve uygulamalı eğitim verilmiş, sonraki günlerde Kurumun Demonstrasyon alanlarında incelemeler yapılmıştır. Nurdağı, Islahiye ve Hatay İllerinde ise yöre çiftçilerine ait çardak sistemli bağları gezilerek incelemeler yapıldıktan sonra teknik gezi programıtamamlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA