Gündem

Raman Aşireti HDP’ye geçti

Batman’da Doğru Yol Partisi’nden (DYP) 20 ve 21. dönem milletvekili olarak parlamentoda görev yapan Faris Özdemir, Halkların Demokratik Partisi'ne katıldı.

Raman Aşireti HDP’ye geçti
10-05-2015 17:38

DYP'den 20 ve 21. dönem milletvekili olarak parlamentoda görev yapan Faris Özdemir, kendisine ait benzin istasyonunda toplanan binlerce kişi ile bir araya gelerek toplu halde HDP'ye katıldı. Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan HDP merkez seçim lokaline gelen Özdemir ve beraberindekiler seçim lokali önünde bekleyen Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ve partililer tarafından karşılandı. Lokalde toplanan kalabalığa hitaben Kürtçe konuşan Özdemir, geçmişte başka yerlerde siyaset yaptığını ancak hiçbir zaman gönlünün onlardan kopmadığını söyledi. Özdemir her zaman birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini savunarak birlik olacaklarını ifade etti. 

“KÜRT HALKI OLMADAN BARIŞ VE HUZUR GELMEZ”

Raman Aşireti’nin HDP’ye katılımı için Batman’a gelen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk: “Bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde. Kürt halkının bu seçimde neler yapacağına bakıyor. Kürt halkının mücadelesi bütün dünyanın gündeminde. Bütün dünya çok iyi biliyor ki Kürt halkı bugün Ortadoğu’da çok önemli ve büyük bir aktördür. Yine bütün dünya çok iyi biliyor ki Kürt halkı olmadan barış ve huzur gelmez” diye belirtti. Türk konuşmasının devamında: “Üzerimizde çevrilen oyun ve dolapları Kürtlerin birlikteliğiyle bozarak karşılarında duracağız. Bugün Kürt halkının birlik olma zamanıdır. Biz birlikteliğimiz sağlayamazsak Arap ve Türk halklarıyla bir birliktelik sağlayamamayız” dedi.

“ÖCALAN, HAYATINI EZİLENLERİN BİRLİĞİ UĞRUNA HARCADI”

 

 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle de: “Ben inanıyorum ki Sayın Öcalan’ın yaşanan tabloyu görmüş olsaydı, fotoğraflarındaki gibi gülümseyecekti ve Batman’dan kendisine uzatılan bu eli memnuniyet ile karşılardı. Çünkü Öcalan bütün yaşamını Kürt halkının uğradığı tarihi haksızlığa karşı mücadele etti ve bu mücadeleyi yükseltmek içinde birlik çabalarını yoğunlaştırmak ile geçirdi. Sadece Kürt halkının değil bütün ezilenlerin birliği uğruna harcadı” diye belirtti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER