Gündem

BATMAN KÜTÜPHANEDE TÜRKİYE 2’NCİSİ

Kütüphane ziyaretlerinde İstanbul’un ardından ikinci sırada yer alan Batman, nüfusa oranlandığında ise Türkiye’nin zirvesine çıktı.

BATMAN KÜTÜPHANEDE TÜRKİYE 2’NCİSİ
11-08-2026 17:49
11-08-2026 17:50

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2025 yılı kütüphane istatistikleri, Batman’ın kütüphane kullanımında elde ettiği dikkat çekici başarıyı ortaya koydu. Batman, kütüphanelere giden kişi sayısında 2 milyon 375 bin 18 ziyaretçiyle Türkiye genelinde ikinci sırada yer aldı.

Kütüphane kullanımının nüfusa oranlanmasıyla ise Batman, Türkiye’de ilk sıraya yükseldi.

İSTANBUL’UN ARDINDAN BATMAN

TÜİK verilerine göre kütüphane ziyaretçi sayısında ilk 5 il şöyle sıralandı:

İstanbul: 6.577.638, Batman: 2.375.018, Kayseri: 2.192.825, Samsun: 1.471.418, Van: 1.308.178

Yaklaşık 650 bin nüfusa sahip Batman’da bir yıl içerisinde 2,3 milyondan fazla kütüphane ziyareti gerçekleşmesi dikkat çekti.

BATMAN’DA KÜTÜPHANELER YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Ortaya çıkan tablo, Batman’da özellikle gençlerin kütüphaneleri yoğun şekilde kullandığını gösterirken; ders çalışma, araştırma yapma ve kitap okuma alışkanlıklarının da kentte önemli bir kültürel değer haline geldiğini ortaya koydu.

Batman, nüfusuna oranla kütüphane kullanımında Türkiye’nin zirvesine çıkarak okuma ve kütüphane kültüründeki güçlü potansiyelini bir kez daha ortaya koydu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER