Devlet teşvikleri ve desteği ile hayata geçirilen projede, faizsiz ve iki yıl ödemesiz kredi imkanı sağlanıyor.
“Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi” adı altında geçen hafta yayınlanan bu proje ile hayvancılığın desteklenmesi planlanmaktadır.
Proje de; “Projenin Amacı: Ülkemizde etçi ırk damızlık üretimi yapan işletme sayısını ve etçi anaç hayvan sayısını artırarak daha fazla etçi ırk besilik materyalinin ülkemiz kaynakları ile karşılanması, böylece kırmızı et arzında sürdürülebilirliği ve yeterliliği sağlamak amaçlanmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler,
TÜRKVET kayıt sistemine kayıtlı en fazla 200 büyükbaş (Yeni işletme açarak projeye başvuran üreticilerden de bu şart aranır) kapasiteye sahip işletme sahipleri başvuru yapabileceklerdir.
Her üretici yalnızca 1 (bir) işletmesi için başvuru yapabilecektir
Kamu kurum ve kuruluşları, tüzel kişilikler, devlet memurları, on sekiz yaşından küçükler ve 5488 sayılı Kanun kapsamında cezalandırılmış olanlar bu projeye başvuramaz.
Başvurular il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine Hayvancılık Genel Müdürlüğünce belirlenen takvim çerçevesinde Ek (1) formu ve ekleri ile yapılır.
Başvuru sırasında değerlendirme formu (Ek 2) doldurulur. Formda beyan ettiği bilgileri doğrulayıcı belgeler başvuru sahibince il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine verilir.
İl/ilçe tarım ve orman müdürlüklerince başvuru sonunda il/ilçe puan listesi hazırlanarak İl Müdürlüklerine gönderilir. İl Müdürlükleri tarafından il puan listesi tanzim edilerek Hayvancılık Genel Müdürlüğüne gönderilir.”
Başkan Gündüz sığır yetiştiricilerinin bu projeye başvurmalarını ve bu imkanlardan yararlanmalarını istedi.
