Spor

Hakeme saldırı kınandı

Geçen hafta Batman’da oynanan Batman İşitme Engelliler Spor ile Diyarbakır GAP Spor İşitme Engelliler takımları arasında oynanan şampiyonluk maçında yenilen Diyarbakır GAP Spor İşitme Engelliler takımının futbolcuları ve yöneticileri müsabaka hakemi Seyfettin Yüksel’e hunharca saldırdı.

Hakeme saldırı kınandı
24-05-2015 17:42

Geçen hafta Batman’da oynanan Batman İşitme Engelliler Spor ile Diyarbakır GAP Spor İşitme Engelliler takımları arasında oynanan şampiyonluk maçında yenilen Diyarbakır GAP Spor İşitme Engelliler takımının futbolcuları ve yöneticileri müsabaka hakemi Seyfettin Yüksel’e hunharca saldırdı. TFFHGD Batman Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada; “Hakemlerimize fiili saldırıda bulunmaları camiamızda büyük bir üzüntü yaratmış ve saldırıyı esefle kınıyoruz. Sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğu gerçeğinin ülkemizde halen anlaşılmaması, bu çağda hala bu tür çağ dışı yaklaşımlarda bulunmak kendini sporun öğesi sayan ancak sporcu ve sporcu anlayışıyla hiç bir şekilde bağdaşmayan bu tür kişilerin varlığı Türk sporu adına bir talihsizlik olarak görüyoruz. Engelli kardeşlerimizin bu sefer engel olduğu, kaybedilen müsabakada tek sorumlunun hakem olarak görülmesi ve kaba kuvvete başvurulmasının bir gelenek haline geldiğini görmekteyiz. Bu geri kalmış zihniyetin toplumumuzdan bir an önce ayıklanmasını istiyoruz. Yaşanılan çağ dışı olayı Türk futbolu adına kamuoyu önünde şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştiren kişilerin adalet önünde hesap vereceğini kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” denildi. 

ASKF’DE KINADI

Batman’da yapılan aynı müsabakayı izleyen ASKF Başkanı Mahmut Akyol, hakemlere yapılan saldırıyı kabul etmediklerini ve olayı sert bir dille kınadıklarını açıkladı. Başkan Akyol: “Son derece temiz bir müsabaka izledik. Diyarbakır GAP Spor takımının son dakikalarda yediği golü hazmedememenin sorumlusunu hakem olarak görmek istedi. 30 metreden atılan golün neyine itiraz ediliyor hala anlamış değilim. Bu tür olayların son bulmasını diliyor ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz.” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER