Gündem

BÖLGE BAROLARI BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Batman Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Bölge Baroları Başkanlar Toplantısı’nda, Kobane Davası, mahalli idareler seçimi ve bölgedeki sorunlar üzerine önemli değerlendirmeler yapıldı.

BÖLGE BAROLARI BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI
22-04-2024 16:17
22-04-2024 16:18

Toplantı sonucunda yayımlanan ortak bildiride, yargının siyasi araç olarak kullanılmaması, Türk Ceza Kanunu’nda yapılan değişikliklerin Anayasa’ya uygunluğu, mahalli idareler seçimleri sonrası yaşanan gelişmeler, Kürt meselesinin çözümü ve cezaevlerindeki insan hakları ihlallerine dikkat çekildi.

“YARGI BAĞIMSIZLIĞI SAĞLANMALI”

Özellikle Kobane Davası’nda verilecek kararın siyasal telkinlerden arınmış olması ve yargı bağımsızlığının sağlanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Türkiye’nin çeşitli merkezlerinde başlayan protestolarda işkence ve kötü muamele iddialarının kabul edilemez olduğu belirtildi. İfade ve toplanma özgürlüğüne yönelik yasaklamaların devam etmesi eleştirilerek demokratik hakların kullanımıyla ilgili tutuklanmaların sona erdirilmesi talep edildi.

Bölge Baroları Başkanları Toplantısı’nda alınan kararlar, Türkiye’deki hukuk ve insan hakları konularında dikkat çeken gelişmeleri yansıtması açısından önemli bir adım oldu. Bu bildiriyle, bölgedeki baroların ortak sorunlara ve insan hakları ihlallerine karşı duyarlılıklarını ve çözüm odaklı yaklaşımlarını gösterdikleri söylenebilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER