Sağlık

BÖLGE HASTANESİ FELÇ, HİZMET DURMA NOKTASINDA

Batman Bölge Devlet Hastanesinde hizmet durma noktasına geldi. Hastalara sağlık hizmet yetiştirilemiyor

BÖLGE HASTANESİ FELÇ, HİZMET DURMA NOKTASINDA
21-01-2019 17:04

Vatandaşlar, Batman Bölge Devlet Hastanesinin kendilerine yeteri kadar sağlık hizmeti sunmadigini ileri sürerek konuya tepki gösteriyor. her yönü ile sıkıntılı oldugu belirtilen bölge hastanesine alternatif olarak, acilen bir Şehir Hastanesine ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Yıllardır ihalesi yapılamayan, yeni 200 yataklı hastane bu şartlar ve bu talebe göre yetersiz kalacağı iddia ediliyor.

ACİL SERVİSTE KUYRUK

Gece saat 12.00’da Batman Bölge Devlet Hastanesi, acil serviste hastaların uzun kuyruklar oluşturduğunu ve tedavi olmakta zorluk çektikleri bildirildi. Bazi hastaların acil kuyruğunda fenalık geçirdigi iddia edildi. alınan bilgilere göre, bir günde Acil servise giriş yapanların sayısı 2 bin 222 olduğu belirtildi. Özellikle Kış aylarında soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların arttığı günlerde, sınırlı personel ve sınırlı ekipman ile hasta ve yaralılara hizmet vermekte zorlanmaktadırlar.

HASTALAR PANSUMAN YAPIYOR

Yoğunluk ve Personel eksikliği nedeniyle, bir çok hastanın gelip Acil serviste hizmet beklemesi, anjiokatlarıı, pansuman malzemelerini çıkararak, sağa sola attigi ileri sürüldü. Ortamı tam bir savaş alanına çeviren bu görüntüler, bir hastane ortamına yakışmayan manzaralara neden olmaktadır. Konuya tepki gösteren bazı vatandaşlar, Yetkililerin en kısa sürede yasanan sıkıntılı manzaraya çözüm bulmaları istendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER