Gündem

“Halk tercihini sandık başında yapacak”

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Batman milletvekili adayları Ali Atalan, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız seçim çalışmaları kapsamında Petrol İş Sendikası Konferans Salonu’nda Batman Demokrasi Platformu ile toplantı gerçekleştirdi.

“Halk tercihini sandık başında yapacak”
06-05-2015 18:50

HDP’li vekil adayları, demokrasi bileşenlerinin seçimlere aktif katılması ve seçim çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Batman Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Batman Şubesi Eş Başkanı Aziz Turay, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye halkları için cumhuriyet tarihinin en önemli seçim olduğunu vurguladı. Turay, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihi boyunca HDP gibi tüm kesimlere hitap eden ve kapsayan bir parti görmediğini söyledi. Ülke halkının geldiği aşamada birbirine zıtlaşma ve kutuplaşma ile düşmanlaştırılmaya çalışıldığını dile getiren Turay, bu durumun seçimler ile aşılamadığı takdirde daha da vahim bir hal alacağını ve içerisinden çıkılamayacağını söyledi. 

‘KARANLIK VE AYDINLIK ARASINDA TERCİH YAPILACAK’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Batman Demokrasi Platformu 7 Haziran seçimleri öncesinde Petrol İş Sendikası Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. 
Seçimlerde ortaya çıkacak olan sonucun Ortadoğu’nun geleceğini ya aydınlığa ya da karanlığa evireceğini belirten HDP PM üyesi Osman Ergin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batman’da işçi ve emekçilere “nankörlük yapmayın” çıkışını hatırlatarak: “Erdoğan, bununla bir kez daha işçi ve emekçilere biçtiği değeri gözler önünde serdi” dedi. Osman Ergin, partilerinin demokrasi ve yeni yaşam yolunda baraj gibi hiçbir sorunlarının olmadığının altını çizerek, emek ve demokrasi isteyen tüm kesimlerin HDP için alana inerek aktif çalışmalara katılması gerektiğini sözlerine ekledi. 

‘ÇIKARILMAK İSTENEN SAVAŞI SANDIKTA HALK DURDURABİLİR’

7 Haziran seçimlerinin Ortadoğu halkları için stratejik bir önem arz ettiğini kaydeden HDP Milletvekili Adayı Ali Atalan ise, yüzyıllardan bu yana ezilen ve sömürülen halkların kölelik sistemine dur diyeceği eşikte olduklarını söyledi. Atalan, ortada olan tüm gelişmelerin AKP’nin savaş için hazırlık yaptığını gösterdiğini belirterek, çıkarılmak istenen savaşın ancak halkların sandık başında verecekleri karar ile durdurulabileceğini dile getirdi. Atalan, demokratik konfederalizm ve demokratik özerklik temelinde halkın kendi kendini yöneteceği tercihi sandık başında yapacaklarını dile getirerek, seçim çalışmalarına tüm kesimlerin dahil olmasını istedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER