Gündem

TRAFİK HAFTASI ‘HAYATLA YARIŞILMAZ’ TEMASIYLA KUTLANIYOR

Batman Valisi Ekrem Canalp, bu yıl ‘Hayatla Yarışılmaz’ temasıyla kutlanan Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile Batman Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

TRAFİK HAFTASI ‘HAYATLA YARIŞILMAZ’ TEMASIYLA KUTLANIYOR
10-05-2024 16:05
10-05-2024 16:06

Alanda gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Canalp, trafik güvenliği başta olmak üzere teorik ve uygulamalı eğitim alan öğrencilerle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti. 

Tüm vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulunan Vali Canalp, trafikte kurallara uymanın önemine dikkat çekerek, trafik kurallara uyulması durumunda, yaşanabilecek can kayıpların azalacağını ifade etti. 

Gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerini bir süre izleyen Vali Canalp, daha sonra alandan ayrıldı. 

Etkinliğe; Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, İl Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, trafik ekipleri, AFAD ve sağlık çalışanları ile öğrenciler katıldı. 

TRAFİK HAFTASI BOYUNCA İLİMİZDE BİRÇOK ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trafik kazalarında kaynaklı can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde  50 azaltılması ve can kayıplarının önlenmesi, karayollarında tüm yol kullanıcıları için güvenli bir trafik ortamının sağlanması, vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri, trafik kural ve ihlal davranışlarının en aza indirilerek toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Karayolları Trafik Eylem Planına riayet edilerek, İlimizde Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında; vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi.

Bu kapsamda; İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri tarafından, kentin farklı noktalarında stantlara kurarak, yaya önceliğinin önemi ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ ile ‘Trafikte Her Yıl Daha İyiye’ kampanyaları hakkında bilgilendirme ve eğitim faaliyeti gerçekleştirdik. Ayrıca, trafik ekipleri yol kontrol noktalarında sürücü ve yolculara emniyet kemeri kullanımı başta olmak üzere trafik güvenliğine yönelik gerekli bilgilendirmelerde bulundular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER