Gündem

EBAP TOPLANTISI YAPILDI

Eğitim Kurumları Başarıyı Artırma Projesi (EBAP) Değerlendirme Toplantısı Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirildi. 

EBAP TOPLANTISI YAPILDI
07-06-2023 15:28
07-06-2023 15:29

 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıda; Vali Ekrem Canalp’ın himayelerinde yürütülen proje kapsamında 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi içerisinde yürütülen çalışmalar ele alınarak değerlendirildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanları tarafından proje kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin yapılan sunumun ardından Vali Canalp, ilimiz merkez, ilçe ve köy okulları müdürlerinin sorun ve taleplerini dinledi. 

Daha sonra okul idarecilerine hitap eden Vali Canalp “Eğitim Kurumları Başarıyı Artırma Projesi, eğitime, eğitim dışında bakan bir insanın başarısını yansıtıyor. Benim kaymakamlık yaptığım dönemde, hissettiğim ve yaşamış olduğum bir eksiklik vardı. Herkes kendi başına bir şey yapıyor ve kendisini, kendisiyle ölçüyor. Oysa bu doğru değildir. Yapmamız gereken şey kendimizi dış alemle beraber bir değerlendirmeye tabi tutuğumuz zaman ortaya çıkıyor. Yapacağımız her türlü değerlendirmede mutlaka ki, başka kişiler, başka kurumlar ve devletler de olmalı ki, kendi kendimizi nerede olduğumuzu en iyi şekilde değerlendirme imkanını bulmuş olalım. Eğitim Kurumları Başarıyı Artırma Projesinin odak noktası neresidir derseniz; tek bir cevabı var; o da, okul yönetimidir.

Projenin güzel bir tarafı da budur, bu yıl okul birincisi olan önümüzdeki yılda durumunu kaybedebilir. Dolayısıyla bu verilerle okulun durumunu daha iyi analiz etme ve bir önceki yıl ile kıyaslama şansımız olacak. Burada tüm okul müdürlerimiz kendi kıyaslamalarını yaparak kategorik olarak kendi okulunun nereye gittiğini görmüş olacaklar” diye konuştu.

Bu proje ile; okul başarı endeksi yönergesi, eğitim kurumlarının iç değerlendirmesinin yapılması, okulların geliştirmeye açık alanlarını il/ilçe düzeyinde görebilmek ve okullar arasındaki farkları en aza indirip tüm okullarımızın belli bir standartta ulaştırılması hedeflenmiştir.  

Toplantıya; Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, ilçe milli eğitim müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER