Ekonomi

EKMEN “ZAM YETERSİZ KALIYOR”

Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı ve Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, TÜFE artışının % 15,4 oranında hesaplanmasının, emekli kesimlerde hayal kırıklığı yarattığını açıkladı.

EKMEN “ZAM YETERSİZ KALIYOR”
05-01-2023 17:06
05-01-2023 17:07
BATMAN

“EŞİTSİZLİKLER, İNTİBAK İLE GİDERİLMELİ”

Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı ve Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen “Yüksek enflasyon karşısında böyle bir hesaplamayı kabul etmiyoruz. Açlık ve yoksulluk göstergelerine göre ödenecek olan emekli aylıkları, geçim özelliği taşımıyor. Seyyanen iyileştirme ve 2000 sonrası emeklilerin intibakının EYT ile eş zamanlı yapılmasını istiyoruz. TÜFE oranlarına göre emekli aylıklarına yapılacak zam yetersiz kalıyor.

Genel Başkanlığımızın itirazından sonra emekli zamlarının önce yüzde 25’e, sonra da yüzde 30’a, 3.500 TL olan en az aylık ödemesinin 5.500 TL’ye yükseltmesini olumlu buluyoruz. Ancak buna rağmen, hayat pahalılığı karşısında yetersiz kalacağının farkındayız. Yapılan artışa rağmen emekli aylıkları kısa süre içinde değerini yitireceği için yeni bir iyileştirme yapılması zorunludur.

Sosyal güvenlik sistemimizde oluşan eşitsizlikler, intibak yapılarak emekli aylıklarında eşitlik sağlanmalıdır. İntibak düzenlemesinin TBMM’ye sunulmasını bekliyoruz. Ayrıca hiç bir alım gücü kalmayan bayram ikramiyelerimizin de yeniden güncellenerek emekli aylığı artış sistemine bağlanmasını istiyoruz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER